Nyelv választás: Magyar | EnglishFőoldalra | Honlaptérkép
Keresés:

Kapcsolat, szervezet


Általános információk


Kapcsolódó szervezetek


Az Európai Munkahelyi Biztonsági és Egészségvédelmi Ügynökség (EU-OSHA) a népszerű NAPO figurát felhasználva terveztette meg a tanároknak szóló munkavédelmi oktatás eszközeit, amelyek célja, hogy NAPO klipek és kreatív feladatok segítségével tanítva, mégis szórakoztató és fantáziadús módon ismertesse meg az általános iskolás gyerekekkel a munkavédelem alapjait. Ezek a tudásanyagok elérhetők az alábbi honlapon: https://www.napofilm.net/hu/learning-with-napo/napo-for-teachers

A GINOP-5.3.7 - VEKOP 17-2017-00001 azonosító számú, „Jogszerű foglalkoztatás fejlesztése" elnevezésű kiemelt projekt keretében megvalósult a „NAPO programok adaptálása és fejlesztése". A két korcsoport számára fejlesztett és két új témakört érintő pilot program erősíti a munkavédelmi tudatosságot a tanárok körében, és segíti a tudásanyagok átadását a diákoknak. 

  1. Az alsó tagozatos diákok órájának témaköre: Segítségkérés
  2. A felső tagozatos diákok órájának témaköre: Veszélyhelyzetek és sérülések, a stabil oldalfektetés.   

A gyermekek életkori sajátosságaira figyelemmel elkészített szakmai anyagok gyakorlatban való tesztelése, a tapasztalatok összegzése és a pozitív fogadtatás eredményeként a projekt felületen elérhetők a program anyagai.

A tanítói és tanári kézikönyvek útmutatói, az óra menetét és a nevelési-oktatási stratégiát tartalmazó óravázlatok, feladatok, elméleti és gyakorlati bemutatás különböző szituációk (veszélyhelyzetek, balesetek) felismerésére és megfelelő kezelésére adnak ismereteket. A vizuális megjelenítést képi, rajzi bemutatás és szemléltetőeszközök színesítik. A segélyhívás hanganyaggal, valósághű szerepjáték eljátszásával és kiértékelésével gyakorolható a megszerzett ismeretek minél pontosabb rögzülése érdekében.   

A „NAPO pedagógusoknak" program lehetőséget teremt arra, hogy a pedagógusok a szakmai anyagok segítségével a diákok számára átadhassák a mindennapi biztonságos életvitelhez, a későbbi, egészséget nem veszélyeztető biztonságos munkavégzéshez szükséges alapismereteket.

A program megismerését és felhasználását minden pedagógusnak és szülőnek ajánljuk, akik szeretnék a gyermekeket megtanítani a veszélyhelyzetek felismerésére és kezelésére.Nemzetgazdasági Minisztérium
Munkavédelem
Foglalkoztatás-felügyelet
Postacím: 1358 Budapest, Pf.: 17.

E-mail:
munkavedelmi-foo@ngm.gov.hu
foglalkoztatas.felugyeleti-foo@ngm.gov.hu