Nemzetgazdasági Minisztérium – Munkavédelem – Foglalkoztatás-felügyelet Honlapja

Keresés:

HÍREK


2023.11.14. - A GFM Munkavédelmi Irányítási Főosztályának tájékoztatása
- Az EU-OSHA Nemzeti Fókuszpontjának 2023 október 27-i kampányindító konferenciájáról

 

2023. év októberében, az Európai Munkavédelmi Héten, elindult az Európai Unió Munkavédelmi Ügynökségének (EU-OSHA) 2023-2025 évre szóló Egészségesebb Munkahelyekért kampánya, melynek témája a munkavédelem a digitalizált világban. Ezzel összefüggésben Magyarországon a Gazdaságfejlesztési Minisztérium Munkavédelmi Irányítási Főosztálya által működtetett EU-OSHA Nemzeti Fókuszpont szervezésében Október 27-én volt a magyarországi kampányindító konferencia.

A hallgatóságnak lehetősége volt az eseményen Budapesten személyesen vagy online is részt venni, mely lehetőségekkel több, mint százan éltek az érdeklődők.
A megnyitó rendezvény tripartit részvétellel zajlott, aktívan részt vett az Országos Munkavédelmi Bizottság kormányzati-, munkáltatói- és munkavállalói oldalának képviselője is. Ismertetésre kerültek a kampány előzményei, a jövőbeni felépítése és a kampány végére körvonalazódó célokig elvezető út.
A digitalizáció témájában jártas szakértőktől megismerhettünk az iparban is bevett gyakorlatnak számító, távmunka végzésre vonatkozó eljárásokat, illetve azok munkavédelmi vonatkozásait, gyakorlatait. Ismertetésre került továbbá az ország egyik vezető technológiai platformjának képviselője által a digitális eszközökben rejlő jövőbeni lehetőségek egy iránya illetve az azokban rejlő munkavédelmi lehetőségek.
A digitális technológiákkal és munkavédelmi mérnök képzéssel is foglalkozó Óbudai Egyetem docense által pedig bemutatásra kerültek a már rendelkezésre álló munkavédelmi alkalmazásokban rejlő lehetőségek, illetve feltárásra került jó néhány, a jövőben megválaszolandó kérdéskör a mesterséges intelligencia alkalmazásának lehetőségeiről.
A rendezvény zárásaként a Munkavédelmi Irányítási Főosztály vezetője ismertetett néhány adatot, amely az elmúlt évtizedben, robotikával összefüggő baleseteket tartalmazta, mely alátámasztja, hogy a robottechnológia és a modernkori eszközök alkalmazásával magasabb színvonalon működtethető a munkavédelem.
A rendezvényen résztvevők száma és a helyszínen felmerült kérdések alapján egyértelmű, hogy a munkavédelmi társadalom érdeklődéssel figyeli és bizakodással várja a „Munkavédelem a digitalizált világban” kampány további eseményeit, aktivitásait.

 

Fotók a rendezvényről:

 

2023-11-16,
A rovat további hírei
Továbbküldés e-mailben   Továbbküldés e-mailben     Nyomtatás  Nyomtatás

Bemutatkozás

MEGÚJULT HONLAPUNK


TOVÁBB AZ ÚJ HONLAPRA
 

KEDVEZMÉNYEZETT NEVE: Gazdaságfejlesztési Minisztérium
PROJEKT CÍME: „Jogszerű foglalkoztatás fejlesztése”
SZERZŐDÖTT TÁMOGATÁS ÖSSZEGE: 3 800 000 000 Ft, azaz hárommilliárd-nyolcszázmillió forint.
TÁMOGATÁS MÉRTÉKE: 100%
PROJEKT TARTALMA: >> Részletek
PROJEKT KEZDŐ ÉS BEFEJEZŐ DÁTUMA: 2018.01.01. – 2023.10.31.
PROJEKT AZONOSÍTÓ SZÁMA: GINOP-5.3.7-VEKOP-17-2017-00001


A Kormány az állami foglalkoztatási szerv, a munkavédelmi és munkaügyi hatóság kijelöléséről, valamint e szervek hatósági és más feladatainak ellátásáról szóló 320/2014. (XII. 13.) Korm. rendeletben a munkavédelemmel és a foglalkoztatás-felügyeleti hatósági tevékenységgel kapcsolatos közigazgatási feladatok ellátására munkavédelmi hatóságként, valamint foglalkoztatás-felügyeleti hatóságként a foglalkoztatáspolitikáért felelős minisztert, továbbá a fővárosi és megyei kormányhivatalt jelölte ki. (320/2014. (XII. 13.) Korm. rend. 2. §)

 A "Hatósági nyilvántartás" a közbeszerzésekhez és támogatásokhoz honlapunkon kívül közvetlenül is elérhető az alábbi címen: http://nyilvantartas.ommf.gov.hu

Kapcsolódó szervezetek

Nemzetgazdasági Minisztérium
Munkavédelmi Irányítási Főosztály
Foglalkoztatás-felügyeleti Irányítási Főosztály
Postacím: 1358 Budapest, Pf.: 17.