Nemzetgazdasági Minisztérium – Munkavédelem – Foglalkoztatás-felügyelet Honlapja

Keresés:

GINOP HÍREK


2023.06.28. - A GFM Munkavédelmi Irányítási Főosztályának tájékoztatása
a klímaváltozás egészségre gyakorolt hatásának munkavédelmi szempontból történő vizsgálatáról

 

A klímaváltozás, a globális felmelegedés, a szélsőséges időjárási viszonyok okozta jelentős környezeti változások hatással vannak az emberek egészségére, munkaképességére, munkateljesítményére. A túlzott meleg, a tartós hőhullámok, a légszennyeződés a szabadtéren munkát végzőkre, a környezeti hőmérséklet emelkedése a magas beltéri hőmérsékletű zárt terekben dolgozókra is veszélyt jelent.

A GINOP- 5.3.7-VEKOP-17-2017-00001 azonosító számú „Jogszerű foglalkoztatás fejlesztése” elnevezésű kiemelt projektben a klímaváltozás hatásainak elemzésére tanulmány készült „A klímaváltozás egészségre gyakorolt hatásának munkavédelmi szempontból történő vizsgálata” témában.

A tanulmány ismerteti a klímaváltozás okait, folyamatát, az extrém időjárási helyzetek szerepét, környezeti veszélyeket, a munka világát érintő kockázatokat, a lehetséges egészségkárosodásokat, emellett a klímamodelleket, útmutatókat, stratégiát, szabályozásokat és a kockázatcsökkentő megoldásokat. A tanulmány munkavállalók, munkavédelemért felelős vagy arra rálátással bíró személyek véleményét és helyes gyakorlatokat, jó példákat (egyszerűen adaptálható megoldásokkal), javaslatokat is bemutat.

Ez elősegítheti a humán adaptációt, a szélsőséges időjárási helyzetek szerepének jobb megismerését, a klímaváltozás következményeként a munkavállalóknál közvetlen és közvetett módon a jövőben potenciálisan kialakuló lehetséges egészségkárosodások, megbetegedések megelőzését, a felkészülést és alkalmazkodóképességet javító egészségügyi és munkahelyi szintű intézkedések alkalmazását.


Tanulmány: A klímaváltozás egészségre gyakorolt hatásának vizsgálata tanulmány.

Összefoglaló kiadvány: A klímaváltozás egészségre gyakorolt hatásainak vizsgálata kiadvány.

2023-06-28,
A rovat további hírei
Továbbküldés e-mailben   Továbbküldés e-mailben     Nyomtatás  Nyomtatás

Bemutatkozás

MEGÚJULT HONLAPUNK


TOVÁBB AZ ÚJ HONLAPRA
 

KEDVEZMÉNYEZETT NEVE: Gazdaságfejlesztési Minisztérium
PROJEKT CÍME: „Jogszerű foglalkoztatás fejlesztése”
SZERZŐDÖTT TÁMOGATÁS ÖSSZEGE: 3 800 000 000 Ft, azaz hárommilliárd-nyolcszázmillió forint.
TÁMOGATÁS MÉRTÉKE: 100%
PROJEKT TARTALMA: >> Részletek
PROJEKT KEZDŐ ÉS BEFEJEZŐ DÁTUMA: 2018.01.01. – 2023.10.31.
PROJEKT AZONOSÍTÓ SZÁMA: GINOP-5.3.7-VEKOP-17-2017-00001


A Kormány az állami foglalkoztatási szerv, a munkavédelmi és munkaügyi hatóság kijelöléséről, valamint e szervek hatósági és más feladatainak ellátásáról szóló 320/2014. (XII. 13.) Korm. rendeletben a munkavédelemmel és a foglalkoztatás-felügyeleti hatósági tevékenységgel kapcsolatos közigazgatási feladatok ellátására munkavédelmi hatóságként, valamint foglalkoztatás-felügyeleti hatóságként a foglalkoztatáspolitikáért felelős minisztert, továbbá a fővárosi és megyei kormányhivatalt jelölte ki. (320/2014. (XII. 13.) Korm. rend. 2. §)

 A "Hatósági nyilvántartás" a közbeszerzésekhez és támogatásokhoz honlapunkon kívül közvetlenül is elérhető az alábbi címen: http://nyilvantartas.ommf.gov.hu

Kapcsolódó szervezetek

Nemzetgazdasági Minisztérium
Munkavédelmi Irányítási Főosztály
Foglalkoztatás-felügyeleti Irányítási Főosztály
Postacím: 1358 Budapest, Pf.: 17.