Nemzetgazdasági Minisztérium – Munkavédelem – Foglalkoztatás-felügyelet Honlapja

Keresés:

GINOP HÍREK


2023.10.26. - A GFM Munkavédelmi Irányítási Főosztályának tájékoztatása
- A munkavállalók átlagéletkorának emelkedésével kapcsolatos munkavédelmi kihívások témájú tanulmányról

 

A jó munkakörülmények, a munkahelyi egészségvédelem és biztonság hozzájárulnak a munkavállalók egészségének védelméhez minden életkorban. Az életkor előrehaladásával az optimális munkahelyi megterhelésre és igénybevételre, a foglalkozási egészség és a munkavégző képesség megőrzésére nagyobb figyelmet kell fordítani. Az életkorral járó változások munkahelyi kezelésére, az idősödő és idősebb dolgozók fizikai és lelki egészségének megőrzésére, az egészségfejlesztésre, a balesetek és egészségkárosodások megelőzésére módszereket és megoldásokat mutat be a tanulmány.

A munkavállalók átlagéletkorának emelkedésével kapcsolatos munkavédelmi kihívások” témájú tanulmány ismerteti az életkori jellemzőket, a vonatkozó adatokat, szabályozási területeket, az életkorral kapcsolatos kockázatokat és azok csökkentésének módjait, az egészségvédelem és egészségfejlesztés, az idősebb munkavállalók továbbfoglalkoztatásának lehetőségeit és a helyes munkahelyi gyakorlatok nemzetközi példáit.
A tanulmány 2022-ben a GINOP- 5.3.7-VEKOP-17-2017-00001 azonosító számú „Jogszerű foglalkoztatás fejlesztése” elnevezésű kiemelt projektben készült.

Letölthető anyagok:


2023-10-26,
A rovat további hírei
Továbbküldés e-mailben   Továbbküldés e-mailben     Nyomtatás  Nyomtatás

Bemutatkozás

MEGÚJULT HONLAPUNK


TOVÁBB AZ ÚJ HONLAPRA
 

KEDVEZMÉNYEZETT NEVE: Gazdaságfejlesztési Minisztérium
PROJEKT CÍME: „Jogszerű foglalkoztatás fejlesztése”
SZERZŐDÖTT TÁMOGATÁS ÖSSZEGE: 3 800 000 000 Ft, azaz hárommilliárd-nyolcszázmillió forint.
TÁMOGATÁS MÉRTÉKE: 100%
PROJEKT TARTALMA: >> Részletek
PROJEKT KEZDŐ ÉS BEFEJEZŐ DÁTUMA: 2018.01.01. – 2023.10.31.
PROJEKT AZONOSÍTÓ SZÁMA: GINOP-5.3.7-VEKOP-17-2017-00001


A Kormány az állami foglalkoztatási szerv, a munkavédelmi és munkaügyi hatóság kijelöléséről, valamint e szervek hatósági és más feladatainak ellátásáról szóló 320/2014. (XII. 13.) Korm. rendeletben a munkavédelemmel és a foglalkoztatás-felügyeleti hatósági tevékenységgel kapcsolatos közigazgatási feladatok ellátására munkavédelmi hatóságként, valamint foglalkoztatás-felügyeleti hatóságként a foglalkoztatáspolitikáért felelős minisztert, továbbá a fővárosi és megyei kormányhivatalt jelölte ki. (320/2014. (XII. 13.) Korm. rend. 2. §)

 A "Hatósági nyilvántartás" a közbeszerzésekhez és támogatásokhoz honlapunkon kívül közvetlenül is elérhető az alábbi címen: http://nyilvantartas.ommf.gov.hu

Kapcsolódó szervezetek

Nemzetgazdasági Minisztérium
Munkavédelmi Irányítási Főosztály
Foglalkoztatás-felügyeleti Irányítási Főosztály
Postacím: 1358 Budapest, Pf.: 17.