Nemzetgazdasági Minisztérium – Munkavédelem – Foglalkoztatás-felügyelet Honlapja

Keresés:

GINOP HÍREK


2023.08.24. - A GFM Munkavédelmi Irányítási Főosztályának tájékoztatása
- referencia útmutató az incidensek munkáltató általi kivizsgálásához témájú nemzetközi kiadványról

 

A munkáltató köteles minden munkabalesetet kivizsgálni és nyilvántartásba venni. A három munkanapon túl gyógyuló munkabalesetek bejelentésére rendelkezésre áll a munkabaleseti jegyzőkönyv, ehhez segédlet. https://mvff.munka.hu/index.php?akt_menu=571

A kanadai (Brit Columbia tartomány) Munkavédelmi Ügynökség WorkSafeBC útmutatójában megismerhetők az azon a területen alkalmazott baleset kivizsgálási folyamatok, feladatok és a munkabiztonságot javító, megelőző intézkedések.

Munkavédelmi szakemberek és munkavédelmi szakügyintézők részére a kiadvány segítség lehet a szakszerűség növeléséhez.   

Kiadvány magyar nyelven
Kiadvány angol nyelven

Forrás: https://www.worksafebc.com/en/resources/health-safety/books-guides/investigations-accidents-incidents-reference-guide-and-workbook?lang=en

A szakmai anyag a GINOP- 5.3.7-VEKOP-17-2017-00001 azonosító számú „Jogszerű foglalkoztatás fejlesztése” elnevezésű kiemelt projekt keretében került magyar nyelvre lefordításra.

A nemzetközi szakanyagban kidolgozott témakörhöz kapcsolódó hazai munkavédelmi előírások tartalmazzák a Magyarországon hatályos pontos követelményeket.
A munkavédelmi tárgyú jogszabályok témakörönként a Jogszabályok http://www.ommf.gov.hu/index.php?akt_menu=532 menüpontban érhetők el.

 

2023-08-24,
A rovat további hírei
Továbbküldés e-mailben   Továbbküldés e-mailben     Nyomtatás  Nyomtatás

Bemutatkozás

MEGÚJULT HONLAPUNK


TOVÁBB AZ ÚJ HONLAPRA
 

KEDVEZMÉNYEZETT NEVE: Gazdaságfejlesztési Minisztérium
PROJEKT CÍME: „Jogszerű foglalkoztatás fejlesztése”
SZERZŐDÖTT TÁMOGATÁS ÖSSZEGE: 3 800 000 000 Ft, azaz hárommilliárd-nyolcszázmillió forint.
TÁMOGATÁS MÉRTÉKE: 100%
PROJEKT TARTALMA: >> Részletek
PROJEKT KEZDŐ ÉS BEFEJEZŐ DÁTUMA: 2018.01.01. – 2023.10.31.
PROJEKT AZONOSÍTÓ SZÁMA: GINOP-5.3.7-VEKOP-17-2017-00001


A Kormány az állami foglalkoztatási szerv, a munkavédelmi és munkaügyi hatóság kijelöléséről, valamint e szervek hatósági és más feladatainak ellátásáról szóló 320/2014. (XII. 13.) Korm. rendeletben a munkavédelemmel és a foglalkoztatás-felügyeleti hatósági tevékenységgel kapcsolatos közigazgatási feladatok ellátására munkavédelmi hatóságként, valamint foglalkoztatás-felügyeleti hatóságként a foglalkoztatáspolitikáért felelős minisztert, továbbá a fővárosi és megyei kormányhivatalt jelölte ki. (320/2014. (XII. 13.) Korm. rend. 2. §)

 A "Hatósági nyilvántartás" a közbeszerzésekhez és támogatásokhoz honlapunkon kívül közvetlenül is elérhető az alábbi címen: http://nyilvantartas.ommf.gov.hu

Kapcsolódó szervezetek

Nemzetgazdasági Minisztérium
Munkavédelmi Irányítási Főosztály
Foglalkoztatás-felügyeleti Irányítási Főosztály
Postacím: 1358 Budapest, Pf.: 17.