Nemzetgazdasági Minisztérium – Munkavédelem – Foglalkoztatás-felügyelet Honlapja

Keresés:

GINOP HÍREK


2023.10.25. - A GFM Foglalkoztatás-felügyeleti Irányítási Főosztályának tájékoztatása
- többalanyú munkaviszonyok speciális szabályairól.

Az atipikus foglalkoztatási formák között lehetőség van arra, hogy egy munkaszerződésben megállapodva két vagy több munkavállaló egy munkakört közösen lásson el egy munkáltatónál, vagy egy munkavállaló több munkáltató részére végezze a munkakörbe tartozó feladatokat (pl. bérszámfejtési, könyvelői, jogi, informatikai feladatokat).   

Munkakör megosztásos munkaviszonyban a munkavállalói oldalon, a több munkáltató által létesített munkaviszonyban a munkáltatói oldalon szerepel több jogalany.

Mindkét jogviszony egy munkaszerződésen alapul, egyetlen munkakör ellátására vállalva kötelezettséget, a munka törvénykönyvéről szóló 2012. évi I. törvény különös szabályai szerint. A munkaviszony egyes feltételeire (pl. munkaidő-beosztás, munkaviszony megszűnése) sajátos szabályok érvényesülnek, az általános munkajogi szabályokat az egyes jogviszonyokra vonatkozó eltérésekkel kell vagy lehet alkalmazni.

Az ismeretekről a GINOP- 5.3.7-VEKOP-17-2017-00001 azonosító számú  „Jogszerű foglalkoztatás fejlesztése” elnevezésű kiemelt projekt keretében készült „Többalanyú munkaviszonyok speciális szabályai” témájú kiadványban adunk tájékoztatást.
 

2023-10-25,
A rovat további hírei
Továbbküldés e-mailben   Továbbküldés e-mailben     Nyomtatás  Nyomtatás

Bemutatkozás

MEGÚJULT HONLAPUNK


TOVÁBB AZ ÚJ HONLAPRA
 

KEDVEZMÉNYEZETT NEVE: Gazdaságfejlesztési Minisztérium
PROJEKT CÍME: „Jogszerű foglalkoztatás fejlesztése”
SZERZŐDÖTT TÁMOGATÁS ÖSSZEGE: 3 800 000 000 Ft, azaz hárommilliárd-nyolcszázmillió forint.
TÁMOGATÁS MÉRTÉKE: 100%
PROJEKT TARTALMA: >> Részletek
PROJEKT KEZDŐ ÉS BEFEJEZŐ DÁTUMA: 2018.01.01. – 2023.10.31.
PROJEKT AZONOSÍTÓ SZÁMA: GINOP-5.3.7-VEKOP-17-2017-00001


A Kormány az állami foglalkoztatási szerv, a munkavédelmi és munkaügyi hatóság kijelöléséről, valamint e szervek hatósági és más feladatainak ellátásáról szóló 320/2014. (XII. 13.) Korm. rendeletben a munkavédelemmel és a foglalkoztatás-felügyeleti hatósági tevékenységgel kapcsolatos közigazgatási feladatok ellátására munkavédelmi hatóságként, valamint foglalkoztatás-felügyeleti hatóságként a foglalkoztatáspolitikáért felelős minisztert, továbbá a fővárosi és megyei kormányhivatalt jelölte ki. (320/2014. (XII. 13.) Korm. rend. 2. §)

 A "Hatósági nyilvántartás" a közbeszerzésekhez és támogatásokhoz honlapunkon kívül közvetlenül is elérhető az alábbi címen: http://nyilvantartas.ommf.gov.hu

Kapcsolódó szervezetek

Nemzetgazdasági Minisztérium
Munkavédelmi Irányítási Főosztály
Foglalkoztatás-felügyeleti Irányítási Főosztály
Postacím: 1358 Budapest, Pf.: 17.