Nemzetgazdasági Minisztérium – Munkavédelem – Foglalkoztatás-felügyelet Honlapja

Keresés:

Munkavédelmi emlékek

 25loggo50shvissza

 

  

 

4. Munkavédelmi emlékek

 

Munkavédelmünk múltjának emlékeit egykori és jelenlegi OMMF kollégáktól, munkavédelmi szakemberektől gyűjtöttük össze. Az emlékeket - korabeli könyveket, képeket, plakátokat, propaganda anyagokat, oktatási segédleteket, tárgyi relikviákat - a 2009. október 20-án megtartott jubileumi rendezvény keretében megrendezett kiállítson mutattuk be, illetve honlapunkon, ezen a virtuális kiállításon adjuk közre. A legtöbb emléket fénykép formájában mutatjuk be, a legérdekesebb könyvekből szemelvényeket is közreadunk, melyekből megismerhető, hogy évtizedekkel, száz évvel ezelőtt vagy még korábban milyen munkavédelmi területeket szabályoztak és hogyan szabályozták a ma is aktuális munkavédelmi kérdéseket.

Köszönetünket fejezzük ki mindazoknak, akik a relikviák gyűjtésben lelkesen részt vettek. Külön szeretnénk kiemelni a Közép-dunántúli Munkavédelmi Felügyelőség munkatársainak munkáját, akiktől kiállításunkhoz a legtöbb, igen értékes anyagot kaptuk, illetve Arató Zoltán, Beke Zoltánné, Csonka Rudolf, Dornai Tibor, Fekete István, Fekete József, dr. Koch Mária, Nagy Zoltán, Nikházy János, Pataky János, Péterfy Lajos Schwarczenberger István, Spiegel István, Tövisházi Csaba és Zsédely Zoltánné felbecsülhetetlen segítségét, akik sok munkavédelmi emlékkel, relikviával segítették munkánkat, illetve féltve őrzött emlékeiket célunk támogatására rendelkezésre bocsátották.

 

4.1. Muzeális baleseti jegyzőkönyv

4.2. Könyvek, kiadványok

4.3. Egyéb szakmai kiadványok

4.4. Plakátok, propagandaanyagok

4.5. Tárgyak

4.6. A hatósági, hivatali működéshez, az OMMF megalakulásához kapcsolódó emlékek

 

 


Bemutatkozás

MEGÚJULT HONLAPUNK


TOVÁBB AZ ÚJ HONLAPRA
 

KEDVEZMÉNYEZETT NEVE: Gazdaságfejlesztési Minisztérium
PROJEKT CÍME: „Jogszerű foglalkoztatás fejlesztése”
SZERZŐDÖTT TÁMOGATÁS ÖSSZEGE: 3 800 000 000 Ft, azaz hárommilliárd-nyolcszázmillió forint.
TÁMOGATÁS MÉRTÉKE: 100%
PROJEKT TARTALMA: >> Részletek
PROJEKT KEZDŐ ÉS BEFEJEZŐ DÁTUMA: 2018.01.01. – 2023.10.31.
PROJEKT AZONOSÍTÓ SZÁMA: GINOP-5.3.7-VEKOP-17-2017-00001


A Kormány az állami foglalkoztatási szerv, a munkavédelmi és munkaügyi hatóság kijelöléséről, valamint e szervek hatósági és más feladatainak ellátásáról szóló 320/2014. (XII. 13.) Korm. rendeletben a munkavédelemmel és a foglalkoztatás-felügyeleti hatósági tevékenységgel kapcsolatos közigazgatási feladatok ellátására munkavédelmi hatóságként, valamint foglalkoztatás-felügyeleti hatóságként a foglalkoztatáspolitikáért felelős minisztert, továbbá a fővárosi és megyei kormányhivatalt jelölte ki. (320/2014. (XII. 13.) Korm. rend. 2. §)

 A "Hatósági nyilvántartás" a közbeszerzésekhez és támogatásokhoz honlapunkon kívül közvetlenül is elérhető az alábbi címen: http://nyilvantartas.ommf.gov.hu

Kapcsolódó szervezetek

Nemzetgazdasági Minisztérium
Munkavédelmi Irányítási Főosztály
Foglalkoztatás-felügyeleti Irányítási Főosztály
Postacím: 1358 Budapest, Pf.: 17.