Nemzetgazdasági Minisztérium – Munkavédelem – Foglalkoztatás-felügyelet Honlapja

Keresés:

HÍREK


2023.03.01. - A GFM Munkavédelmi Irányítási Főosztályának tájékoztatása
- munkavédelmi tudásanyagról középiskolai diákok számára az egészséges és biztonságos munkavégzésre való felkészítés céljából.

A középiskolai diákok a munkavédelmi szakismeretek elsajátításával számos veszélyt, veszélyhelyzetet tudnak felismerni és megfelelően kezelni mind a munkahelyeken, mind otthoni, vagy szabadidős tevékenységük során.    

Az útmutató a tanulók munkavédelmi ismereteinek növelése, tudatosságuk fejlesztése céljából készült, elősegítve a helyes munkavédelmi szemléletformálást, a biztonságtudatos életvitelre felkészítést és a diákok munka világába való bevezetését.  

Az alapvető munkavédelmi tudnivalók mellett a zaj elleni védelem, a veszélyes anyagok biztonságos használata és a létrabalesetek témában hívjuk fel a figyelmet az egyes veszélyek és kockázatok megelőzésére.

Az esetleírások megtörtént foglalkozási megbetegedéseket és munkabaleseteket mutatnak be.  

Munkavédelmi kérdésben a Gazdaságfejlesztési Minisztérium Munkavédelmi Irányítási Főosztályától kérhető tájékoztatás. A munkavédelmi tanácsadás elérhetőségei:  

e-mail: munkavedelem-info@gfm.gov.hu, telefon: 06-80/204-292.

Az ismeretekről a GINOP- 5.3.7-VEKOP-17-2017-00001 azonosító számú  „Jogszerű foglalkoztatás fejlesztése” elnevezésű kiemelt projekt keretében készült „Munkavédelmi tudásanyag középiskolai diákok számára az egészséges és biztonságos munkavégzésre való felkészítés céljából” témájú útmutatóban adunk tájékoztatást.

Az általános iskolás korosztály részére a „Napo program” teremt lehetőséget, hogy a mindennapi biztonságos életvitelhez, a későbbi, egészséget nem veszélyeztető biztonságos munkavégzéshez szükséges alapismereteket a pedagógusok és a szülők segítségével elsajátíthassák. A „Segítségkérés” és a „Veszélyhelyzetek és sérülések, a stabil oldalfektetés” témában a tanulók szórakoztató módon és kreatívan, gyakorlati feladatokkal szerezhetnek hasznos tudnivalókat. A program a https://mvff.munka.hu honlapon a GINOP-5.3.7-VEKOP-17-2017-00001/Napo programok adaptálása és fejlesztése menüpontban érhető el.
 
2023-03-01,
A rovat további hírei
Továbbküldés e-mailben   Továbbküldés e-mailben     Nyomtatás  Nyomtatás

Bemutatkozás

MEGÚJULT HONLAPUNK


TOVÁBB AZ ÚJ HONLAPRA
 

KEDVEZMÉNYEZETT NEVE: Gazdaságfejlesztési Minisztérium
PROJEKT CÍME: „Jogszerű foglalkoztatás fejlesztése”
SZERZŐDÖTT TÁMOGATÁS ÖSSZEGE: 3 800 000 000 Ft, azaz hárommilliárd-nyolcszázmillió forint.
TÁMOGATÁS MÉRTÉKE: 100%
PROJEKT TARTALMA: >> Részletek
PROJEKT KEZDŐ ÉS BEFEJEZŐ DÁTUMA: 2018.01.01. – 2023.10.31.
PROJEKT AZONOSÍTÓ SZÁMA: GINOP-5.3.7-VEKOP-17-2017-00001


A Kormány az állami foglalkoztatási szerv, a munkavédelmi és munkaügyi hatóság kijelöléséről, valamint e szervek hatósági és más feladatainak ellátásáról szóló 320/2014. (XII. 13.) Korm. rendeletben a munkavédelemmel és a foglalkoztatás-felügyeleti hatósági tevékenységgel kapcsolatos közigazgatási feladatok ellátására munkavédelmi hatóságként, valamint foglalkoztatás-felügyeleti hatóságként a foglalkoztatáspolitikáért felelős minisztert, továbbá a fővárosi és megyei kormányhivatalt jelölte ki. (320/2014. (XII. 13.) Korm. rend. 2. §)

 A "Hatósági nyilvántartás" a közbeszerzésekhez és támogatásokhoz honlapunkon kívül közvetlenül is elérhető az alábbi címen: http://nyilvantartas.ommf.gov.hu

Kapcsolódó szervezetek

Nemzetgazdasági Minisztérium
Munkavédelmi Irányítási Főosztály
Foglalkoztatás-felügyeleti Irányítási Főosztály
Postacím: 1358 Budapest, Pf.: 17.