Nemzetgazdasági Minisztérium – Munkavédelem – Foglalkoztatás-felügyelet Honlapja

Keresés:

HÍREK


ÚJ SZAKMAI HONLAP
Megújult a Nemzetgazdasági Minisztérium munkavédelmi és foglalkoztatás-felügyeleti honlapja

 


 

Már elérhető új struktúrával, letisztultabb modernebb megjelenéssel a foglalkoztatás-felügyeleti és munkavédelmi szakterületek új honlapja:

https://mvff.munka.hu/

Mostantól, csak az új honlapon érhetőek el  a legfrissebb információk, szakmai anyagok. A régi honlap tartalma a továbbiakban nem kerül karbantartásra.

Az új honlap, a kor követelményeinek és az aktuális trendeknek megfelelően átlátható, letisztult arculatot kapott, ahol a szakterületek tevékenysége iránt érdeklődők könnyebben megtalálják a rájuk vonatkozó legfrissebb információkat, teendőket és tartalmakat. Az új honlap segítségével a vállalkozások kihasználhatják az elektronikus ügyintézésből fakadó előnyöket, valamint könnyebben, gyorsabban jutnak a tevékenységükhöz szükséges hiteles információkhoz, ezzel elősegítve azok szabályos működését, hatékonyságuk növelését, versenyképességük javítását egyaránt.

A munkáltatók az új honlap segítségével, jogszabályokban előírt bejelentési és adatszolgáltatási kötelezettségüknek a jövőben gyorsan, modern felületen keresztül tehetnek eleget. A posting funkció segítségével a határon átnyúló kiküldetések rögzítése jóval egyszerűbbé és követhetőbbé válik. Az oldal gyakran ismételt kérdések részeként funkcionáló „Foglalkoztatás felügyelet Tájékoztatás-felvilágosítást”, „Munkavédelemi Tanácsadás”, valamint „Munkavédelmi Képviselők Fóruma” célja a legfontosabb információk átlátható formában történő megjelenítése. A bővebb-, pontosabb-, funkcionálisabb keresés lehetőségével (pl. szűrő feltételek, címkék beiktatásával), a megválaszolt kérdések átlátható, befogadható formában jelennek meg. A felhasználók a vonatkozó űrlap kitöltésével kérdéseket tehetnek, fel továbbá megismerhetik a korábban feltett kérdések és az azokra adott válaszok anonimizált leírását is.

Új funkció a honlapról elérhető Munkavédelmi Szakemberek Adatbázisa. Az oldal egy régóta fennálló munkáltatói és szakmai igényt szolgál ki, segítségével a vállalkozások tevékenységüknek és méretüknek megfelelően, országos szinten tudnak informálódni az elérhető munkavédelmi szakemberek köréről, munkabiztonsági szaktevékenységük ellátását a számukra legalkalmasabb szakemberre tudják bízni. A felületen böngészve a felhasználók megismerhetik a munkavédelmi szakemberekre vonatkozó publikus adatokat, beleértve végzettségüket, szabad kapacitásukat és elérhetőségüket egyaránt. Az adatbázis a munkavédelmi szakemberek önkéntes regisztrációján alapul, a regisztrált munkavédelmi szakember az adatait bármikor módosíthatja, vagy törölheti.

Az új honlap a számítógépes böngésző mellett immár támogatja a tableten, okostelefonon történő megjelenítést is.

Felhívjuk a figyelmet, hogy a jelenlegi régi honlapot már nem frissítjük, tartalma 2024. február 29-el lezárásra került, az új szakmai tartalmalmak kizárólag az új honlapon kerülnek megjelenítésre!

2024-03-05,
A rovat további hírei
Továbbküldés e-mailben   Továbbküldés e-mailben     Nyomtatás  Nyomtatás

Bemutatkozás

MEGÚJULT HONLAPUNK


TOVÁBB AZ ÚJ HONLAPRA
 

KEDVEZMÉNYEZETT NEVE: Gazdaságfejlesztési Minisztérium
PROJEKT CÍME: „Jogszerű foglalkoztatás fejlesztése”
SZERZŐDÖTT TÁMOGATÁS ÖSSZEGE: 3 800 000 000 Ft, azaz hárommilliárd-nyolcszázmillió forint.
TÁMOGATÁS MÉRTÉKE: 100%
PROJEKT TARTALMA: >> Részletek
PROJEKT KEZDŐ ÉS BEFEJEZŐ DÁTUMA: 2018.01.01. – 2023.10.31.
PROJEKT AZONOSÍTÓ SZÁMA: GINOP-5.3.7-VEKOP-17-2017-00001


A Kormány az állami foglalkoztatási szerv, a munkavédelmi és munkaügyi hatóság kijelöléséről, valamint e szervek hatósági és más feladatainak ellátásáról szóló 320/2014. (XII. 13.) Korm. rendeletben a munkavédelemmel és a foglalkoztatás-felügyeleti hatósági tevékenységgel kapcsolatos közigazgatási feladatok ellátására munkavédelmi hatóságként, valamint foglalkoztatás-felügyeleti hatóságként a foglalkoztatáspolitikáért felelős minisztert, továbbá a fővárosi és megyei kormányhivatalt jelölte ki. (320/2014. (XII. 13.) Korm. rend. 2. §)

 A "Hatósági nyilvántartás" a közbeszerzésekhez és támogatásokhoz honlapunkon kívül közvetlenül is elérhető az alábbi címen: http://nyilvantartas.ommf.gov.hu

Kapcsolódó szervezetek

Nemzetgazdasági Minisztérium
Munkavédelmi Irányítási Főosztály
Foglalkoztatás-felügyeleti Irányítási Főosztály
Postacím: 1358 Budapest, Pf.: 17.