Nemzetgazdasági Minisztérium – Munkavédelem – Foglalkoztatás-felügyelet Honlapja

Keresés:

HÍREK


2023.11.02. - A GFM Munkavédelmi Irányítási Főosztályának tájékoztatása
- A szállítás és raktározás biztonságáról

 

A szállítási és raktározási munkák során bekövetkező munkabalesetek okai sokfélék lehetnek. Szállítás esetében sérülések előfordulhatnak többek között a szállítójárművekre való helytelen rakodás, rakományrögzítés miatt, közúti baleseti eseményekkel összefüggésben. Az anyagok nem biztonságos tárolása ledőléshez, széthulláshoz vezethet, ami a személyek sérülésével járhat.

A kézi anyagmozgatásokból főleg a munkavállalókat érő terhelések adódnak, az anyagmozgató gépek, rendszerek használata pedig új veszélyforrásokat jelent.

A biztonságos munkavégzéshez a személyi feltételekre (alkalmasság, képesítés, engedély, kezelői jogosultságok) és a vonatkozó biztonsági előírások betartására van szükség (megfelelő árukezelés, gépkezelés, üzemeltetés, felülvizsgálatok, tároló rendszerek, eszközök felállítása és alkalmazása stb.).

Az alapvető ismeretekről a GINOP- 5.3.7-VEKOP-17-2017-00001 azonosító számú „Jogszerű foglalkoztatás fejlesztése" elnevezésű kiemelt projekt keretében készült „Szállítás és raktározás biztonsága" témájú útmutatóban adunk tájékoztatást. A tudásanyag elsajátítása ellenőrző kérdések alapján tesztelhető.

A szakmai anyag alkalmas a munkavédelmi alapismeretek online eszköztárának kialakítására, oktatásokhoz, képzésekhez.

A letölthető kapcsolódó anyagok:2023-11-03,
A rovat további hírei
Továbbküldés e-mailben   Továbbküldés e-mailben     Nyomtatás  Nyomtatás

Bemutatkozás

MEGÚJULT HONLAPUNK


TOVÁBB AZ ÚJ HONLAPRA
 

KEDVEZMÉNYEZETT NEVE: Gazdaságfejlesztési Minisztérium
PROJEKT CÍME: „Jogszerű foglalkoztatás fejlesztése”
SZERZŐDÖTT TÁMOGATÁS ÖSSZEGE: 3 800 000 000 Ft, azaz hárommilliárd-nyolcszázmillió forint.
TÁMOGATÁS MÉRTÉKE: 100%
PROJEKT TARTALMA: >> Részletek
PROJEKT KEZDŐ ÉS BEFEJEZŐ DÁTUMA: 2018.01.01. – 2023.10.31.
PROJEKT AZONOSÍTÓ SZÁMA: GINOP-5.3.7-VEKOP-17-2017-00001


A Kormány az állami foglalkoztatási szerv, a munkavédelmi és munkaügyi hatóság kijelöléséről, valamint e szervek hatósági és más feladatainak ellátásáról szóló 320/2014. (XII. 13.) Korm. rendeletben a munkavédelemmel és a foglalkoztatás-felügyeleti hatósági tevékenységgel kapcsolatos közigazgatási feladatok ellátására munkavédelmi hatóságként, valamint foglalkoztatás-felügyeleti hatóságként a foglalkoztatáspolitikáért felelős minisztert, továbbá a fővárosi és megyei kormányhivatalt jelölte ki. (320/2014. (XII. 13.) Korm. rend. 2. §)

 A "Hatósági nyilvántartás" a közbeszerzésekhez és támogatásokhoz honlapunkon kívül közvetlenül is elérhető az alábbi címen: http://nyilvantartas.ommf.gov.hu

Kapcsolódó szervezetek

Nemzetgazdasági Minisztérium
Munkavédelmi Irányítási Főosztály
Foglalkoztatás-felügyeleti Irányítási Főosztály
Postacím: 1358 Budapest, Pf.: 17.