Nyelv választás: Magyar | EnglishFőoldalra | Honlaptérkép
Keresés:

Kapcsolat, szervezet


Általános információk


Kapcsolódó szervezetek2023.05.22. - A GFM Munkavédelmi Irányítási Főosztályának tájékoztatása
- vizuális segédanyag és módszertani útmutatóról a biztonsági és egészségvédelmi szimbólumok területén

A munkahelyeken a biztonsági és egészségvédelmi jelek kihelyezésével a munkát végzők és a munkavégzés hatókörében tartózkodók a veszélyforrásokat időben felismerhetik.
A munkáltatónak biztosítania kell, hogy a jelzések jelentését és ehhez kapcsolódóan a munkavállalói kötelezettségeket, azok elmulasztásának következményeit a munkavállalók megismerjék és azokat a foglalkoztatás teljes időtartama alatt figyelembe vegyék. A szabályozott jelek alkalmazhatók munkáltatói előírások és kezelési, karbantartási utasítások elkészítéséhez is.  
A szakmai anyagban ismertetjük a szabályozási hátteret, a fontosabb tiltó, rendelkező, figyelmeztető, elsősegély és menekülési, tűzvédelmi tájékoztató jeleket, valamint példákat a tagállamok gyakorlatából.
 
Az ismeretekről a GINOP- 5.3.7-VEKOP-17-2017-00001 azonosító számú  „Jogszerű foglalkoztatás fejlesztése” elnevezésű kiemelt projekt keretében készült „Vizuális segédanyag és módszertani útmutató biztonsági és egészségvédelmi szimbólumok területén” témájú útmutatóban adunk tájékoztatást.

 

2023-05-22,
A rovat további hírei
Továbbküldés e-mailben   Továbbküldés e-mailben     Nyomtatás  Nyomtatás


Nemzetgazdasági Minisztérium
Munkavédelem
Foglalkoztatás-felügyelet
Postacím: 1358 Budapest, Pf.: 17.

E-mail:
munkavedelmi-foo@ngm.gov.hu
foglalkoztatas.felugyeleti-foo@ngm.gov.hu