Nyelv választás: Magyar | EnglishFőoldalra | Honlaptérkép
Keresés:

Kapcsolat, szervezet


Általános információk


Kapcsolódó szervezetek2023.06.09. - A GFM Foglalkoztatás-felügyeleti Irányítási Főosztályának tájékoztatása
- a foglalkoztatás-felügyeleti hatósággal kapcsolatos általános információkról.

A foglalkoztatásra irányuló jogviszonyt szabályozó jogszabályok minimumkövetelményeinek foglalkoztató általi megtartását a foglalkoztatás-felügyeleti hatóság ellenőrzi.

A hatóság a munkaszerződés megkötésétől a munkaviszonyból származó jogok biztosításán és kötelezettségek teljesítésén keresztül a munkaviszony megszűnését követő elszámolásig vizsgálja a foglalkoztatás szabályosságát és intézkedik a jogsértésekkel szemben.

Az ellenőrzéseket a fővárosi és vármegyei kormányhivatalok végzik, a szakmai irányítást a Gazdaságfejlesztési  Minisztérium Foglalkoztatás-felügyeleti Irányítási Főosztálya látja el.

A jogkövető magatartásra való ösztönzés, a megelőzés és a jogszabályok helyes alkalmazásának segítése céljából a főosztály fórumszerű tájékoztatási rendszert működtet, melynek elérhetősége:

https://mvff.munka.hu/oldal, TÁJÉKOZTATÁS – FELVILÁGOSÍTÁS menüpontja alatt.

Az ellenőrzési tárgykörökről, az ellenőrzés folyamatáról, az elérhetőségekről a GINOP- 5.3.7-VEKOP-17-2017-00001 azonosító számú  „Jogszerű foglalkoztatás fejlesztése” elnevezésű kiemelt projekt keretében készült szórólapban adunk tájékoztatást.
 

2023-06-09,
A rovat további hírei
Továbbküldés e-mailben   Továbbküldés e-mailben     Nyomtatás  Nyomtatás


Nemzetgazdasági Minisztérium
Munkavédelem
Foglalkoztatás-felügyelet
Postacím: 1358 Budapest, Pf.: 17.

E-mail:
munkavedelmi-foo@ngm.gov.hu
foglalkoztatas.felugyeleti-foo@ngm.gov.hu