Pénzügyminisztérium – Munkavédelem – Foglalkoztatás-felügyelet Honlapja

Keresés:

HÍREK

Hír / oldal:  
   


2019.10.17. - Egészséges munkahelyek - A veszélyes anyagok helyes kezelése kampány
- kampányzáró konferencia a Gellért Hotelben.

2019. október 17-én a Gellért Hotelben tartottuk az Egészséges Munkahelyek – Kezeljük helyesen a veszélyes anyagokat című kampány záró konferenciáját.

A konferencia célja volt a kétéves kampány eredményeinek bemutatása, az EU rákkeltő anyagok új határértékeivel kapcsolatos szabályozásának ismertetése, az ellenőrzések és a megbetegedések kivizsgálása során szerzett tapasztalatok megosztása. Előadás hangzott el a kémiai biztonság helyzetének bemutatására a vegyipar szemszögéből, a munkahigiénés laborvizsgálatok részleteiről.

A konferencia programja.

Az előadások diát az előadó nevére kattintva itt elérhetik:

Balogh Katalin
 

Nesztinger Péter
 

Dr. Madarász Gyula
 

Nédó Ferenc

Dr. Gáspárné Bada Magdolna

Vezmár Albert

Néhány kép a konferenciáról:


 

2019-10-29,
Kapcsolódó hírek
2019.04.25. - Egészséges munkahelyek - A veszélyes anyagok helyes kezelése kampány
- konferencia a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetemen.

Az Egészséges Munkahelyek - Kezeljük helyesen a veszélyes anyagokat! kampány keretében Budapesten, a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem dísztermében 100 fő részvételével konferenciát tartottunk, amelyet Marczinkó Zoltán a Pénzügyminisztérium munkaerőpiacért és vállalati kapcsolatokért felelős helyettes államtitkára nyitott meg.

Marczinkó Zoltán helyettes államtitkár úr megnyitójában kiemelte, hogy egyre többen dolgoznak Magyarországon, ezért még hangsúlyosabb kérdés, hogy az elvégzett munkának nemcsak a mennyisége, hanem a minősége is fontos a fejlődés szempontjából.

Minőségi munka, európai színvonalú teljesítmény azonban csak egészséges munkavállalótól várható el, aki korszerű, biztonságos, egészséget nem veszélyeztető munkakörülmények között dolgozik. A biztonságos és egészséget nem veszélyeztető foglalkoztatás egyaránt szolgálja a munkavállaló, a munkáltató és a nemzetgazdaság érdekeit.

A rendezvény programja

A Munkavédelmi Világnap alkalmából gyertyagyújtással emlékeztünk a munkabalesetben elhunyt és  megrokkant munkavállalókra.

Nesztinger Péter a Pénzügyminisztérium Munkavédelmi Főosztályának vezetője összefoglalta az ellenőrzés tapasztalatait a munkahelyeken alkalmazott veszélyes anyagok területén.

A konferencia helyet adott a Pénzügyminisztérium „Együttműködés a munkahelyek biztonságáért” programja keretében meghirdetett „Biztonságos munkahely” pályázat eredményhirdetésének is. Az idei pályázat az Innováció a munkavédelemben címet viselte, a díjat a Pioneer Hi-Bred Zrt. kapta.
A Biztonságos munkahely díjat valamint az EU-OSHA Helyes gyakorlat díjakat Marczinkó Zoltán helyettes államtitkár úr adta át.

Az Egészséges Munkahelyek - Kezeljük helyesen a veszélyes anyagokat! kampány keretében meghirdetett Helyes Gyakorlat pályázat magyarországi díját és egyben az európai versenyben való részvétel lehetőségét az

  • NI Hungary Kft. „Egyedi veszélyes anyag kezelési rendszer az NI Hungary Kft-nél”című pályázata és az
  • EGIS Gyógyszergyár Zrt. „Egis Gyógyszergyár Zrt. teljes területére kiterjedő Védőruha megújítási program és védőfelszerelés viselése mellett végzendő munkafolyamatok feltérképezése, együttműködve az érdekképviseletekkel” című pályázata nyerte el.

Kiváló pályázatáért elismerésben részesültek:

  • a CHINOIN Zrt. „NO PARA – Paraformaldehid adagolás zárt rendszerben”,
  • a TIGÁZ Zrt. „Veszélyes anyagok kezelése a TIGÁZ-nál”, és a
  • a Mol Magyarország „Innováció a MOL veszélyes anyagok helyes kezelésének gyakorlatában” című pályázataikkal.

A konferencián előadások keretében bemutattuk a pályázatokat, a diákat az előadó(k) nevére kattintva érhetik el:

Képek a konferenciáról:
 
 
 
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

2019-05-08,
Kapcsolódó hírek
2018.11.12 - Vállalkozásokat segítő aktualitások a munkavédelemben konferencia

Elsősorban a kisvállalkozások munkavédelmi információval való ellátására konferenciát szerveztünk a Gellért Hotel kistermében Budapesten 50 fő részvételével. A megnyitót az EU-OSHA Nemzeti Fókuszpontjának vezetője, Balogh Katalin tartotta, a rendezvény moderátora Mészáros Balázs, a Munkabiztonsági és Foglalkozás-egészségügyi Szakemberek Egyesületének elnöke volt. Magyarország EEN munkavédelmi nagykövete tartott bevezető előadást.

A konferencia programja

Az előadások az előadók nevére kattintva letölthetők:

2018-12-21,
Kapcsolódó hírek
2018.11.09. - Kampányrendezvény a Magyar Szakszervezeti Szövetséggel közös rendezéssel

A MASZSZ székházában 50 fő részvételével szemináriumot rendeztünk az egészséges Munkahelyek – Kezeljük helyesen a veszélyes anyagokat! című kampányhoz kapcsolódva. A résztvevőket, - akik többsége munkavédelmi képviselő volt-, Székely Tamás a MASZSZ alelnöke köszöntötte.

A szeminárium programja

Az előadások az előadók nevére kattintva letölthetők:

2018-12-21,
Kapcsolódó hírek
2018.11.08. - NAPO Kecskeméten

A Bács-Kiskun Megyei Kormányhivatal Kecskeméti Járási Hivatal Foglalkoztatási, Munkaügyi és Munkavédelmi Főosztály Munkaügyi és Munkavédelmi Ellenőrzési Osztályával és a Vegyiprop Kft-vel közös szervezésben NAPO Pedagógusoknak címmel tartottunk szemináriumot.

A rendezvény meghívója

A NAPO pedagógusoknak program népszerűsítésére sajtóközleményt készítettünk, melynek szövege innen elérhető.

Képek a szemináriumról:

 

2018-12-21,
Kapcsolódó hírek
2018.10.25. - „A veszélyes anyagokkal végzett munkák biztonsága a vállalkozások gyakorlatában” című konferencia

Az Egészséges Munkahelyek - Kezeljük helyesen a veszélyes anyagokat! kampány keretében Budapesten, a Gellért Hotelben 120 fő résztvevővel konferenciát tartottunk, melyen a veszélyes anyagokkal végzett munkák munkavédelmi ellenőrzésének tapasztalatairól, az európai szabályozás aktuális feladatairól, a különböző méretű magyarországi  vállalkozások tapasztalatairól valamint a veszélyes anyagokkal összefüggésbe hozható foglalkozási megbetegedésekről hallottunk előadásokat. A konferencia moderátora az EU-OSHA Nemzeti Fókuszpontjának vezetője volt.

A rendezvény programja


Az előadások diáit az előadó nevére kattintva érhetik el:

Képek a konferenciáról:


 

2018-12-20,
Kapcsolódó hírek
2018.10.25. - Az Egészséges Munkahelyek - Kezeljük helyesen a veszélyes anyagokat! című kampány sajtóközleménye

A kampány előrehaladásáról, a kapcsolódó hazai tevékenységekről, eredményekről 2018. október 25-én sajtótájékoztatót szerveztünk a Pénzügyminisztérium munkaerőpiacért és vállalati kapcsolatokért felelős helyettes államtitkárának, Marczinkó Zoltánnak a részvételével. Az eseményre sajtóközleményt jelentettünk meg.

Kép a rendezvényről:


 

2018-12-20,
Kapcsolódó hírek
2018.09.28. - Filmvetítés az Óbudai Egyetemen

Immár hagyomány, hogy a Kutatók Éjszakája program keretében az Óbudai Egyetemmel közös szervezésben filmvetítést és vitát szervezünk. Idén az EU-OSHA bilbao-i munkatársának részvételével  a „Before the bridge/A híd előtt” c. filmet vetítettük.

2018-12-20,
Kapcsolódó hírekArchívum

Bemutatkozás


 
KEDVEZMÉNYEZETT NEVE:
Nemzetgazdasági Minisztérium
PROJEKT CÍME: „Jogszerű foglalkoztatás fejlesztése”
SZERZŐDÖTT TÁMOGATÁS ÖSSZEGE: 3 800 000 000 Ft, azaz hárommilliárd-nyolcszázmillió forint.
TÁMOGATÁS MÉRTÉKE: 100%
PROJEKT TARTALMA: >> Részletek
PROJEKT KEZDŐ ÉS BEFEJEZŐ DÁTUMA: 2018.01.01. – 2020.12.31.
PROJEKT AZONOSÍTÓ SZÁMA: GINOP-5.3.7-VEKOP-17-2017-00001


A Kormány az állami foglalkoztatási szerv, a munkavédelmi és munkaügyi hatóság kijelöléséről, valamint e szervek hatósági és más feladatainak ellátásáról szóló 320/2014. (XII. 13.) Korm. rendeletben a munkavédelemmel és a munkaügyi hatósági tevékenységgel kapcsolatos közigazgatási feladatok ellátására munkavédelmi és munkaügyi hatóságként a foglalkoztatáspolitikáért felelős minisztert, továbbá a fővárosi és megyei kormányhivatal járási hivatalát jelölte ki. (320/2014. (XII. 13.) Korm. rend. 2. § (1)) A járási hivatal munkavédelmi, valamint munkaügyi hatósági hatáskörét a kormányhivatal illetékességi területére kiterjedő illetékességgel a fővárosi és megyei kormányhivatal megyeszékhely szerinti járási (fővárosi kerületi) hivatala, Budapest Főváros területén a Budapest Főváros Kormányhivatalának III. Kerületi Hivatala, Pest megye területén a Pest Megyei Kormányhivatal Érdi Járási Hivatala gyakorolja. ((320/2014. (XII. 13.) Korm. rend. 2. § (2))

 A "Hatósági nyilvántartás" a közbeszerzésekhez és támogatásokhoz honlapunkon kívül közvetlenül is elérhető az alábbi címen: http://nyilvantartas.ommf.gov.hu

Kapcsolódó szervezetek

Pénzügyminisztérium
Munkavédelmi Főosztály
Foglalkoztatás-felügyeleti Főosztály
Postacím: 1369 Budapest, Pf.: 481.