Innovációs és Technológiai Minisztérium – Munkavédelem – Foglalkoztatás-felügyelet Honlapja

Keresés:

HÍREK


2017.01.09. - NAPO pedagógusoknak
- Sosem lehet időben kezdeni: munkavédelem az általános iskolákban

napofilm110

Az Európai Munkavédelmi Ügynökség (EU-OSHA), a Napo-konzorciummal együttműködve egy új projektet dolgozott ki, melynek célja, hogy az alapvető munkavédelmi ismereteket már az általános iskolás gyermekekkel is megismertesse. A 'Napo pedagógusoknak' elnevezésű kezdeményezés változatos oktatási segédleteket tesz letölthető formában hozzáférhetővé a tanárok számára. A program a 7-11 éves korosztályt célozza meg, főszereplője egy NAPO nevű képregényfigura, aki interaktív módon segít a munkahelyi biztonságra és egészségvédelemre vonatkozó üzenetek közvetítésében.

Magyarországon 2016 őszén a Nemzeti Fókuszpont Hálózaton belül munkacsoportot alakítottunk a program megismertetésére. A munkacsoport tagjai: Arató Zoltán, Balogh Katalin, Kapás Zsolt, Páll Tibor, Péterfy Gabriella. Kiadtunk egy sajtóközleményt a program ismertetéséről valamint az EMMI Oktatási Államtitkárságának egyetértő támogatásával az ország összes általános iskolájába eljuttattuk a program tájékoztatóját. Két rendezvényt is szerveztünk a program bemutatására (2016. szeptember 26-án Egerben és 2016. október 4-én Budapesten) ahol a meghívott tanítók, tanárok, iskolaigazgatók számára bemutattuk a pedagógusoknak szánt módszertani anyagokat, óravázlatokat. A rendezvényeken megbeszélésekre is sor került, amelyeken a pedagógusok elmondhatták véleményüket a programról és a továbbfejlesztés lehetőségeiről.

Az alábbi linkekre kattintva letölthető:

2017-01-09,
A rovat további hírei
Továbbküldés e-mailben   Továbbküldés e-mailben     Nyomtatás  Nyomtatás

Bemutatkozás


 
KEDVEZMÉNYEZETT NEVE:
Innovációs és Technológiai Minisztérium
PROJEKT CÍME: „Jogszerű foglalkoztatás fejlesztése”
SZERZŐDÖTT TÁMOGATÁS ÖSSZEGE: 3 800 000 000 Ft, azaz hárommilliárd-nyolcszázmillió forint.
TÁMOGATÁS MÉRTÉKE: 100%
PROJEKT TARTALMA: >> Részletek
PROJEKT KEZDŐ ÉS BEFEJEZŐ DÁTUMA: 2018.01.01. – 2021.12.31.
PROJEKT AZONOSÍTÓ SZÁMA: GINOP-5.3.7-VEKOP-17-2017-00001


A Kormány az állami foglalkoztatási szerv, a munkavédelmi és munkaügyi hatóság kijelöléséről, valamint e szervek hatósági és más feladatainak ellátásáról szóló 320/2014. (XII. 13.) Korm. rendeletben a munkavédelemmel és a munkaügyi hatósági tevékenységgel kapcsolatos közigazgatási feladatok ellátására munkavédelmi hatóságként, valamint munkaügyi hatóságként a foglalkoztatáspolitikáért felelős minisztert, továbbá a fővárosi és megyei kormányhivatalt jelölte ki. (320/2014. (XII. 13.) Korm. rend. 2. §)

 A "Hatósági nyilvántartás" a közbeszerzésekhez és támogatásokhoz honlapunkon kívül közvetlenül is elérhető az alábbi címen: http://nyilvantartas.ommf.gov.hu

Kapcsolódó szervezetek

Innovációs és Technológiai Minisztérium
Munkavédelmi Főosztály
Foglalkoztatás-felügyeleti Főosztály
Postacím: 1440 Budapest, Pf.: 1.