Nemzetgazdasági Minisztérium – Munkavédelem – Foglalkoztatás-felügyelet Honlapja

Keresés:

HÍREK


2023.05.12. - A GFM Foglalkoztatás-felügyeleti Irányítási Főosztályának tájékoztatása
- közös osztrák-magyar munkaügyi ellenőrzésről a határon átnyúló együttműködés keretében.

Az Építőipari Európai Akcióhét - ‘Week of Action’ - keretében április végén magyar foglalkoztatás-felügyeleti ellenőrök is részt vettek a  Bécs környéki nagy építkezési területek munkaügyi ellenőrzésében.

Az első osztrák-magyar közös munkaügyi ellenőrzésen mintegy 60 fő Finanzpolizei felügyelő, 4 fő BUAK munkatárs (osztrák építőipari biztosítási kassza), 2 fő magyar munkaügyi felügyelő Győr-Moson-Sopron Vármegyéből és a két összekötő tiszt az ELA-tól (Európai Munkaügyi Hatóság) vett részt. Az ellenőrzési területeken egész napos ellenőrzéseket hajtottak végre, melyek hasznos tapasztalatokkal segítik a magyar foglalkoztatás-felügyeleti hatóságot is. A felügyelők az uniós országok ellenőrzéseinek megfigyelésével jógyakorlatokat szerezhetnek, amivel érdemben segíthetik a hazai ellenőrzési munkát. Az osztrák fél eltérő ellenőrzési módszereinek és alkalmazott megoldásainak megismerése érdemben hozzájárulhat, főként a bejelentés nélküli foglalkoztatás feltárásához, illetve az egyéb munkaügyi szabálytalanságok kiszűréséhez is. A felek kifejezték azon szándékukat, hogy hosszútávú együttműködés keretében tovább folytatják a közös ellenőrzéseket.

Fotók:


 

2023-05-12,
A rovat további hírei
Továbbküldés e-mailben   Továbbküldés e-mailben     Nyomtatás  Nyomtatás

Bemutatkozás

MEGÚJULT HONLAPUNK


TOVÁBB AZ ÚJ HONLAPRA
 

KEDVEZMÉNYEZETT NEVE: Gazdaságfejlesztési Minisztérium
PROJEKT CÍME: „Jogszerű foglalkoztatás fejlesztése”
SZERZŐDÖTT TÁMOGATÁS ÖSSZEGE: 3 800 000 000 Ft, azaz hárommilliárd-nyolcszázmillió forint.
TÁMOGATÁS MÉRTÉKE: 100%
PROJEKT TARTALMA: >> Részletek
PROJEKT KEZDŐ ÉS BEFEJEZŐ DÁTUMA: 2018.01.01. – 2023.10.31.
PROJEKT AZONOSÍTÓ SZÁMA: GINOP-5.3.7-VEKOP-17-2017-00001


A Kormány az állami foglalkoztatási szerv, a munkavédelmi és munkaügyi hatóság kijelöléséről, valamint e szervek hatósági és más feladatainak ellátásáról szóló 320/2014. (XII. 13.) Korm. rendeletben a munkavédelemmel és a foglalkoztatás-felügyeleti hatósági tevékenységgel kapcsolatos közigazgatási feladatok ellátására munkavédelmi hatóságként, valamint foglalkoztatás-felügyeleti hatóságként a foglalkoztatáspolitikáért felelős minisztert, továbbá a fővárosi és megyei kormányhivatalt jelölte ki. (320/2014. (XII. 13.) Korm. rend. 2. §)

 A "Hatósági nyilvántartás" a közbeszerzésekhez és támogatásokhoz honlapunkon kívül közvetlenül is elérhető az alábbi címen: http://nyilvantartas.ommf.gov.hu

Kapcsolódó szervezetek

Nemzetgazdasági Minisztérium
Munkavédelmi Irányítási Főosztály
Foglalkoztatás-felügyeleti Irányítási Főosztály
Postacím: 1358 Budapest, Pf.: 17.