Nemzetgazdasági Minisztérium – Munkavédelem – Foglalkoztatás-felügyelet Honlapja

Keresés:

HÍREK


2023.04.11. - A GFM Munkavédelmi Irányítási Főosztályának tájékoztatása
- a munkabaleseti jegyzőkönyv szakszerű kitöltéséről.

Minden munkaképtelenséggel járó munkabalesetet haladéktalanul ki kell vizsgálni és annak eredményét munkabaleseti jegyzőkönyvben kell rögzíteni.

A munkabaleseti jegyzőkönyvnek meg kell felelnie az alaki és tartalmi követelményeknek, elvárás, hogy az abban szereplő adatok pontosak, egyértelműek, teljes körűek legyenek, tartalmilag tényszerű és a valóságnak megfelelő megállapításokat és okszerű következtetéseket tartalmazzon. A jegyzőkönyvnek alkalmasnak kell lenni arra, hogy abból a munkabaleset okai és a szükséges intézkedések megállapíthatóak legyenek.

A munkavédelmi hatósághoz beérkezett munkabaleseti jegyzőkönyvek értékelése alapján összeállított szakmai anyagban a fogalmak azonos értelmezéséhez, a baleset minősítéséhez, a jegyzőkönyv szakszerű kitöltéséhez adunk segítséget, helytelen gyakorlatokat is bemutatva.

Az ismeretekről a GINOP- 5.3.7-VEKOP-17-2017-00001 azonosító számú  „Jogszerű foglalkoztatás fejlesztése” elnevezésű kiemelt projekt keretében készült „Munkabaleseti jegyzőkönyv szakszerű kitöltése” témájú segédanyagban adunk tájékoztatást.

Munkabaleseti jegyzőkönyvvel kapcsolatos anyagok (űrlap, jogszabályi háttér, elektronikus módszertani segédanyag, információk) a Gazdaságfejlesztési Minisztérium mvff.munka.hu szakmai honlapján a Munkabalesetek/Munkabaleseti jegyzőkönyv menüpontban elérhetők. 
 

2023-04-11,
A rovat további hírei
Továbbküldés e-mailben   Továbbküldés e-mailben     Nyomtatás  Nyomtatás

Bemutatkozás

MEGÚJULT HONLAPUNK


TOVÁBB AZ ÚJ HONLAPRA
 

KEDVEZMÉNYEZETT NEVE: Gazdaságfejlesztési Minisztérium
PROJEKT CÍME: „Jogszerű foglalkoztatás fejlesztése”
SZERZŐDÖTT TÁMOGATÁS ÖSSZEGE: 3 800 000 000 Ft, azaz hárommilliárd-nyolcszázmillió forint.
TÁMOGATÁS MÉRTÉKE: 100%
PROJEKT TARTALMA: >> Részletek
PROJEKT KEZDŐ ÉS BEFEJEZŐ DÁTUMA: 2018.01.01. – 2023.10.31.
PROJEKT AZONOSÍTÓ SZÁMA: GINOP-5.3.7-VEKOP-17-2017-00001


A Kormány az állami foglalkoztatási szerv, a munkavédelmi és munkaügyi hatóság kijelöléséről, valamint e szervek hatósági és más feladatainak ellátásáról szóló 320/2014. (XII. 13.) Korm. rendeletben a munkavédelemmel és a foglalkoztatás-felügyeleti hatósági tevékenységgel kapcsolatos közigazgatási feladatok ellátására munkavédelmi hatóságként, valamint foglalkoztatás-felügyeleti hatóságként a foglalkoztatáspolitikáért felelős minisztert, továbbá a fővárosi és megyei kormányhivatalt jelölte ki. (320/2014. (XII. 13.) Korm. rend. 2. §)

 A "Hatósági nyilvántartás" a közbeszerzésekhez és támogatásokhoz honlapunkon kívül közvetlenül is elérhető az alábbi címen: http://nyilvantartas.ommf.gov.hu

Kapcsolódó szervezetek

Nemzetgazdasági Minisztérium
Munkavédelmi Irányítási Főosztály
Foglalkoztatás-felügyeleti Irányítási Főosztály
Postacím: 1358 Budapest, Pf.: 17.