Nemzetgazdasági Minisztérium – Munkavédelem – Foglalkoztatás-felügyelet Honlapja

Keresés:

HÍREK


2023.03.31. - A GFM Munkavédelmi Irányítási Főosztályának tájékoztatása
- biztonságos munkavégzésről a gépjármű-javításban.

A gépjárműveken végzett javítási, karbantartási és fenntartási munkavégzés során a munkavállalók számos veszélynek lehetnek kitéve.

A fokozottan balesetveszéllyel járó munkakörökben és a munkahelyeken, mint tipikusan a gépjármű szervizekben, autójavító műhelyekben a munkahelyek kialakításának biztonságtechnikai követelményeit a Gépjárműjavítás Biztonsági Szabályzata és az ágazatra vonatkozó szabványok határozzák meg. Az egészséget nem veszélyeztető és biztonságos munkavégzésre vonatkozó előírásokat, munkavédelmi szabályokat az adott tevékenységhez szükséges, kiegészítő ipari szakterületek követelményeivel (gépi forgácsolás, hegesztés, fémszórás, lakatos, elektroműszerész stb.) együtt kell a munkáltatónak érvényesíteni.

Az útmutatóban az esetleírások megtörtént halálos munkabaleseteket mutatnak be, azok elkerülhetőségének feltételeit is ismertetve.   

Az alapvető munkavédelmi ismeretekről a GINOP- 5.3.7-VEKOP-17-2017-00001 azonosító számú  „Jogszerű foglalkoztatás fejlesztése” elnevezésű kiemelt projekt keretében készült „Biztonságos munkavégzés a gépjármű-javításban” témájú útmutatóban adunk tájékoztatást.
 

2023-03-31,
A rovat további hírei
Továbbküldés e-mailben   Továbbküldés e-mailben     Nyomtatás  Nyomtatás

Bemutatkozás

MEGÚJULT HONLAPUNK


TOVÁBB AZ ÚJ HONLAPRA
 

KEDVEZMÉNYEZETT NEVE: Gazdaságfejlesztési Minisztérium
PROJEKT CÍME: „Jogszerű foglalkoztatás fejlesztése”
SZERZŐDÖTT TÁMOGATÁS ÖSSZEGE: 3 800 000 000 Ft, azaz hárommilliárd-nyolcszázmillió forint.
TÁMOGATÁS MÉRTÉKE: 100%
PROJEKT TARTALMA: >> Részletek
PROJEKT KEZDŐ ÉS BEFEJEZŐ DÁTUMA: 2018.01.01. – 2023.10.31.
PROJEKT AZONOSÍTÓ SZÁMA: GINOP-5.3.7-VEKOP-17-2017-00001


A Kormány az állami foglalkoztatási szerv, a munkavédelmi és munkaügyi hatóság kijelöléséről, valamint e szervek hatósági és más feladatainak ellátásáról szóló 320/2014. (XII. 13.) Korm. rendeletben a munkavédelemmel és a foglalkoztatás-felügyeleti hatósági tevékenységgel kapcsolatos közigazgatási feladatok ellátására munkavédelmi hatóságként, valamint foglalkoztatás-felügyeleti hatóságként a foglalkoztatáspolitikáért felelős minisztert, továbbá a fővárosi és megyei kormányhivatalt jelölte ki. (320/2014. (XII. 13.) Korm. rend. 2. §)

 A "Hatósági nyilvántartás" a közbeszerzésekhez és támogatásokhoz honlapunkon kívül közvetlenül is elérhető az alábbi címen: http://nyilvantartas.ommf.gov.hu

Kapcsolódó szervezetek

Nemzetgazdasági Minisztérium
Munkavédelmi Irányítási Főosztály
Foglalkoztatás-felügyeleti Irányítási Főosztály
Postacím: 1358 Budapest, Pf.: 17.