Nemzetgazdasági Minisztérium – Munkavédelem – Foglalkoztatás-felügyelet Honlapja

Keresés:

HÍREK


2023.02.23. - A GFM Munkavédelmi Irányítási Főosztályának tájékoztatása
- munkavédelmi tudásanyagról pedagógusok számára a biztonságos és egészséget nem veszélyeztető munkára neveléshez.

A középiskolákban tanulók értékrendjének, életmódjának alakításában a munkavédelmi ismereteik bővítése és tudatosságuk fejlesztése is szerepet kap.  

A tanári útmutatóban a középiskolai diákokat tanító pedagógusok részére a helyes munkavédelmi szemléletformálás, a biztonságtudatos életvitelre felkészítés és a diákok munka világába való bevezetése céljából adunk hasznos ismereteket. A szakmai anyag segíti a pedagógusok felkészülését a szervezett érzékenyítő (tanórai, illetve tanórán kívüli) munkavédelmi témájú foglalkozások megtartásához.     

A pedagógusoknak az ismeretek átadására óravázlat alapján, szemléltetéssel, megbeszélési témákkal és tanácsokkal, javasolt animációs filmek levetítésével van lehetőségük.      

Az alapvető munkavédelmi tudnivalók mellett a kézi tehermozgatás, a képernyős munkahelyek, az áramütéses balesetek megelőzése és a munkahelyi stressz témakörében segítjük az ismeretátadást.

Munkavédelmi kérdésben a Gazdaságfejlesztési Minisztérium Munkavédelmi Irányítási Főosztályától kérhető tájékoztatás. A munkavédelmi tanácsadás elérhetőségei:
e-mail: munkavedelem-info@gfm.gov.hu, telefon: 06-80/204-292.

Az ismeretekről a GINOP- 5.3.7-VEKOP-17-2017-00001 azonosító számú  „Jogszerű foglalkoztatás fejlesztése” elnevezésű kiemelt projekt keretében készült „Munkavédelmi tudásanyag pedagógusok számára a biztonságos és egészséget nem veszélyeztető  munkára neveléshez” témájú útmutatóban adunk tájékoztatást.

Az általános iskolákban a „NAPO pedagógusoknak" program  lehetőséget teremt, hogy a pedagógusok a diákok számára átadhassák a mindennapi biztonságos életvitelhez, a későbbi, egészséget nem veszélyeztető biztonságos munkavégzéshez szükséges alapismereteket. A program az mvff.munka.hu honlapon a GINOP-5.3.7-VEKOP-17-2017-00001/Napo programok adaptálása és fejlesztése menüpontban érhető el.
 

2023-02-23,
A rovat további hírei
Továbbküldés e-mailben   Továbbküldés e-mailben     Nyomtatás  Nyomtatás

Bemutatkozás

MEGÚJULT HONLAPUNK


TOVÁBB AZ ÚJ HONLAPRA
 

KEDVEZMÉNYEZETT NEVE: Gazdaságfejlesztési Minisztérium
PROJEKT CÍME: „Jogszerű foglalkoztatás fejlesztése”
SZERZŐDÖTT TÁMOGATÁS ÖSSZEGE: 3 800 000 000 Ft, azaz hárommilliárd-nyolcszázmillió forint.
TÁMOGATÁS MÉRTÉKE: 100%
PROJEKT TARTALMA: >> Részletek
PROJEKT KEZDŐ ÉS BEFEJEZŐ DÁTUMA: 2018.01.01. – 2023.10.31.
PROJEKT AZONOSÍTÓ SZÁMA: GINOP-5.3.7-VEKOP-17-2017-00001


A Kormány az állami foglalkoztatási szerv, a munkavédelmi és munkaügyi hatóság kijelöléséről, valamint e szervek hatósági és más feladatainak ellátásáról szóló 320/2014. (XII. 13.) Korm. rendeletben a munkavédelemmel és a foglalkoztatás-felügyeleti hatósági tevékenységgel kapcsolatos közigazgatási feladatok ellátására munkavédelmi hatóságként, valamint foglalkoztatás-felügyeleti hatóságként a foglalkoztatáspolitikáért felelős minisztert, továbbá a fővárosi és megyei kormányhivatalt jelölte ki. (320/2014. (XII. 13.) Korm. rend. 2. §)

 A "Hatósági nyilvántartás" a közbeszerzésekhez és támogatásokhoz honlapunkon kívül közvetlenül is elérhető az alábbi címen: http://nyilvantartas.ommf.gov.hu

Kapcsolódó szervezetek

Nemzetgazdasági Minisztérium
Munkavédelmi Irányítási Főosztály
Foglalkoztatás-felügyeleti Irányítási Főosztály
Postacím: 1358 Budapest, Pf.: 17.