Nyelv választás: Magyar | EnglishFőoldalra | Honlaptérkép
Keresés:

Kapcsolat, szervezet


Általános információk


Kapcsolódó szervezetek2019.09.24. - A Pénzügyminisztérium Munkavédelmi Főosztályának tájékoztatása
- Elindult a Biztonság Hete tematikus programhét.

Biztonság Hete nyitórendezvény
2019. szeptember 23.
Nemzeti Közszolgálati Egyetem

Elindult Biztonság Hete tematikus programhét

Az Országos Rendőr-Főkapitányság Országos Balesetmegelőzési Bizottsága és a Magyar Biztosítók Szövetsége  által megrendezett Biztonság Hetére idén szeptember 23-28. között kerül sor. Az országos programsorozat megnyitóját szeptember 23-án a Nemzeti Közszolgálati Egyetemen rendezték meg. Az ezt követő országjáró rendezvény minden megyében várja a 9-14 éves korosztály tagjait, akik közül több tízezren találkozhatnak a széleskörű együttműködés szereplőivel.

A Biztonság Hete program célja a mindennapok biztonságának erősítése, amit nemcsak a közlekedési balesetek és egyéb sérülések megelőzése révén szolgál, hanem a biztonságot tágabban értelmezve más területeken is értéket teremt. A héten szó lesz a foglalkoztatáspolitikában továbbra is kiemelt munkavédelemről is.

A hét záróeseményének már hagyományosan Újbuda Önkormányzata ad otthon, a Bikás parkban, szeptember 28-án.

A szeptember 23-i sajtótájékoztatón Bodó Sándor államtitkár úr kiemelte, hogy a kormány kiemelt célkitűzése és a nemzetgazdaság érdeke is a foglalkoztatottság növelése, azonban az is fontos, hogy az emberek a munkahelyeken biztonságos körülmények között dolgozzanak, ne szenvedjenek balesetet, és ne betegedjenek meg.  

Meggyőződésünk, hogy a biztonságos munkakörülmény érték, hozzájárul a munkavállalók elégedettségéhez is. Elkötelezettek vagyunk abban, hogy a munkavállalók egészségét, biztonságát és munkavégző képességét megóvjuk.

A biztonságtudatos magatartás kialakítása az egyik legjobb eszköz a munkabalesetek számának csökkentésére. Ezért üdvözöljük, hogy a Biztonság Hete a biztonságtudatosság kialakulását segítik elő a fiatalabb korosztályokban.

Az egyetemistákból hamarosan munkahelyi vezetők lehetnek, akik felelnek a beosztottjaikért. Az iskolások nem maradnak mindig az iskolapadban, hamarosan a munka világában találják magukat, ahol újfajta veszélyforrásokkal kell számolniuk.

Kulcskérdés, hogy a biztonságtudatos magatartás minél fiatalabb korban kialakuljon.
Ehhez kívánunk segítséget nyújtani a diákok számára készített tájékoztató kiadványainkkal, amelyekben az általános munkavédelmi tudnivalókon túl, a kémiai biztonsággal kapcsolatos alapvető ismereteket, és a vegyi anyagok különböző szakmákban való felhasználásának veszélyeit gyűjtöttük össze. A kisebbeknek a munkavédelem megismerését segítő játékok segítik a felkészülésüket.

A Budapesti és a vidéki rendezvényeken egyaránt munkavédelmi szakemberek állnak a látogatók rendelkezésre a munkavédelemmel kapcsolatos kérdéseik megválaszolására.

Kép a rendezvényről:


2019-09-24,
A rovat további hírei
Továbbküldés e-mailben   Továbbküldés e-mailben     Nyomtatás  Nyomtatás


Innovációs és Technológiai Minisztérium
Munkavédelem
Foglalkoztatás-felügyelet
Postacím: 1440 Budapest, Pf.: 1.

E-mail:
munkavedelmi-foo@itm.gov.hu
foglalkoztatas.felugyeleti-foo@itm.gov.hu