Nemzetgazdasági Minisztérium – Munkavédelem – Foglalkoztatás-felügyelet Honlapja

Keresés:

HÍREK


2018.01.31. - „Biztonságos munkavégzés a terepen”
- munkavédelmi roadshow az agráriumban.

2017. év júniusában a Nemzetgazdasági Minisztérium Munkavédelmi Főosztálya „Fókuszban a mezőgazdaság – első a munkavégzés biztonsága” címmel kétéves országos munkavédelmi kampányt indított, melynek célja, hogy felhívja a figyelmet a mezőgazdaságra, mint munkavédelmi szempontból veszélyes ágazatra, és növelje az agrárszektorban tevékenykedő munkáltatók, munkavállalók, és szakemberek ismereteit.

A kampány csatlakozott partnereként a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara az elmúlt év őszén „Biztonságos munkavégzés a terepen” címmel munkavédelmi témájú tájékoztató rendezvénysorozatot tartott 8 vidéki helyszínen, egy munkavédelmi szakember, az E.ON energiaszolgáltató és a járási hivatalok közreműködésével.

Az agráriumban tevékenykedő helyi vállalkozók, őstermelők, munkavédelmi szakemberek részvételével lezajlott fórumok fő témája a munkavédelmi oktatás volt. A Kamara a résztvevők számára rendelkezésre bocsátott egy – az ágazatra kidolgozott – munkavédelmi oktatási tematika mintát.

Az energiaszolgáltató szakembere az előadásában arról beszélt, hogyan kerülhetők el a munkabalesetek az elektromos hálózatok közelében végzett munkák során.

A területileg illetékes járási hivatalok munkavédelmi hatóságai képviseletében érkezett szakemberek előadásaikban az agrárágazatra jellemző, országos és megyei ellenőrzési tapasztalatok, és a munkabaleseti helyzet bemutatásán túl a munkáltatók munkavédelmi kötelezettségeikről tájékoztatták a résztvevőket, végül személyes tanácsadás keretében az érdeklődők rendelkezésére álltak a munkahelyi egészséget és biztonságot érintő kérdésekben.
A rendezvényeket nagy érdeklődés kísérte. A résztvevők hasznosnak tartották a kapott információkat, jelezték igényüket hasonló fórumokra, ahol lehetőségük lenne a mindennapi gyakorlatban felmerülő munkavédelmi problémáik szakemberekkel történő megbeszélésére. A munkavédelmi hatóság felhívta a figyelmet „Nyílt nap”-okra, amelyeket rendszeresen, évente több alkalommal rendeznek meg minden megyében.

Az NGM Munkavédelmi Főosztálya tájékoztató kiadványokkal járult hozzá a roadshow-hoz, amelyeket a helyszíneken vehettek át a résztvevők.

A tájékoztató kiadványok és a kampányról szóló további hírek, információk megtekinthetők, ill. letölthetők a honlapunkról az Általános információk menüpont alatt a Mezőgazdasági kampány 2017-2018 címre kattintva.
 

2018-01-31,
A rovat további hírei
Továbbküldés e-mailben   Továbbküldés e-mailben     Nyomtatás  Nyomtatás

Bemutatkozás

MEGÚJULT HONLAPUNK


TOVÁBB AZ ÚJ HONLAPRA
 

KEDVEZMÉNYEZETT NEVE: Gazdaságfejlesztési Minisztérium
PROJEKT CÍME: „Jogszerű foglalkoztatás fejlesztése”
SZERZŐDÖTT TÁMOGATÁS ÖSSZEGE: 3 800 000 000 Ft, azaz hárommilliárd-nyolcszázmillió forint.
TÁMOGATÁS MÉRTÉKE: 100%
PROJEKT TARTALMA: >> Részletek
PROJEKT KEZDŐ ÉS BEFEJEZŐ DÁTUMA: 2018.01.01. – 2023.10.31.
PROJEKT AZONOSÍTÓ SZÁMA: GINOP-5.3.7-VEKOP-17-2017-00001


A Kormány az állami foglalkoztatási szerv, a munkavédelmi és munkaügyi hatóság kijelöléséről, valamint e szervek hatósági és más feladatainak ellátásáról szóló 320/2014. (XII. 13.) Korm. rendeletben a munkavédelemmel és a foglalkoztatás-felügyeleti hatósági tevékenységgel kapcsolatos közigazgatási feladatok ellátására munkavédelmi hatóságként, valamint foglalkoztatás-felügyeleti hatóságként a foglalkoztatáspolitikáért felelős minisztert, továbbá a fővárosi és megyei kormányhivatalt jelölte ki. (320/2014. (XII. 13.) Korm. rend. 2. §)

 A "Hatósági nyilvántartás" a közbeszerzésekhez és támogatásokhoz honlapunkon kívül közvetlenül is elérhető az alábbi címen: http://nyilvantartas.ommf.gov.hu

Kapcsolódó szervezetek

Nemzetgazdasági Minisztérium
Munkavédelmi Irányítási Főosztály
Foglalkoztatás-felügyeleti Irányítási Főosztály
Postacím: 1358 Budapest, Pf.: 17.