Nemzetgazdasági Minisztérium – Munkavédelem – Foglalkoztatás-felügyelet Honlapja

Keresés:

HÍREK


2017.06.21. - Az NGM Munkavédelmi Főosztályának tájékoztatása
- „Fókuszban a mezőgazdaság - első a munkavégzés biztonsága” kampány nyitókonferenciájáról (2017.06.13.)

A munkavédelem legyen mindannyiunk mindennapi ügye – mondta dr. Simon Attila István a „Fókuszban a mezőgazdaság – első a munkavégzés biztonsága” kampány nyitókonferenciáján június 13-án, Gödöllőn. A munkaerőpiacért felelős helyettes államtitkár leszögezte: az emberi élet védelme közös felelősségünk, a biztonságos munkavégzést az ágazat minden szereplőjének szem előtt kell tartania. A bírságolástól nem várhatunk kézzelfogható eredményt, szemléletváltásra van szükség, ezt célozza a gödöllői kampánynyitó is. – tette hozzá. A most induló kampányban tájékoztató kiadványokkal és konferenciákkal hívják fel az ágazatban tevékenykedő munkaadók figyelmét a biztonságos munkavégzésre. Az NGM, a Szent István Egyetem és a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara együttműködésével zajló program célja a mezőgazdasági munkahelyi balesetek számának csökkentése az ágazati szereplők tudatának formálásával.

Az előadók képeire kattintva a konferencia szakmai előadásai letölthetők:

dr. Tőzsér János
 

Nesztinger Péter
 

Butora Károly
 

Nédó Ferenc
 

Szalkai Gábor
 

Zsadányi Mária
 

Sitkei József
 

Taba Zsolt
 

Szentirmay Zoltán
 

Fodor Zoltán

dr. Simon Attila István

 

A gödöllői programot dr. Tőzsér János rektor nyitotta meg.
A mezőgazdaság munkavédelmi helyzetéről és munkavédelmi feladatairól Nesztinger Péter, az NGM munkavédelmi főosztályvezetője, a mezőgazdaságban dolgozó közfoglalkoztatottak munkavédelmi helyzetéről Butora Károly, a Belügyminisztérium Közfoglalkoztatási Statisztikai, Elemzési és Monitoring Főosztályának főosztályvezető-helyettese tartott előadást. A klímaváltozás hatásaiból a munkahelyi biztonság és egészségvédelem területén eredő kihívásokat Nédó Ferenc, az NGM Munkavédelmi Főosztályának munkafelügyeleti referense foglalta össze. A növényvédő-szerek biztonságos kezelésével és felhasználásával összefüggő ismereteit Szalkai Gábor, a Növényvédelmi Szövetség ügyvezetője osztotta meg a résztvevőkkel.
A szűk, zárt terekben végzett munkák biztonságáról Zsadányi Mária, az NGM Munkavédelmi Főosztály munkafelügyeleti referense, a mezőgazdasági gépek kockázatelemzéséről és gyakorlati veszélyeiről Sitkei József, az Agrovéd Biztonságtechnikai Műszaki Fejlesztő és Minősítő Kft. ügyvezetője, a fakitermelés munkavédelmi helyzetéről Taba Zsolt, az Andreas Stihl Kft. műszaki képviselője tartott előadást.
Szentirmay Zoltán, az FM Agrárközgazdasági főosztályvezető a mezőgazdasági munka értékéről, kihívásairól és védelméről szólt. Fodor Zoltán, a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara mezőgazdasági igazgatója az érdekképviselet biztonságos munkavégzés iránti elkötelezettségéről, támogatásáról biztosította a tárca törekvését.

Javaslatokat, ötleteket, a helyes gyakorlatról szóló beszámolókat a munkavedelmi-foo@ngm.gov.hu e-mail címre várnak.

Néhány kép a konferenciáról:Fotók: Balázs Gusztáv felvételei
 

2017-06-21,
A rovat további hírei
Továbbküldés e-mailben   Továbbküldés e-mailben     Nyomtatás  Nyomtatás

Bemutatkozás

MEGÚJULT HONLAPUNK


TOVÁBB AZ ÚJ HONLAPRA
 

KEDVEZMÉNYEZETT NEVE: Gazdaságfejlesztési Minisztérium
PROJEKT CÍME: „Jogszerű foglalkoztatás fejlesztése”
SZERZŐDÖTT TÁMOGATÁS ÖSSZEGE: 3 800 000 000 Ft, azaz hárommilliárd-nyolcszázmillió forint.
TÁMOGATÁS MÉRTÉKE: 100%
PROJEKT TARTALMA: >> Részletek
PROJEKT KEZDŐ ÉS BEFEJEZŐ DÁTUMA: 2018.01.01. – 2023.10.31.
PROJEKT AZONOSÍTÓ SZÁMA: GINOP-5.3.7-VEKOP-17-2017-00001


A Kormány az állami foglalkoztatási szerv, a munkavédelmi és munkaügyi hatóság kijelöléséről, valamint e szervek hatósági és más feladatainak ellátásáról szóló 320/2014. (XII. 13.) Korm. rendeletben a munkavédelemmel és a foglalkoztatás-felügyeleti hatósági tevékenységgel kapcsolatos közigazgatási feladatok ellátására munkavédelmi hatóságként, valamint foglalkoztatás-felügyeleti hatóságként a foglalkoztatáspolitikáért felelős minisztert, továbbá a fővárosi és megyei kormányhivatalt jelölte ki. (320/2014. (XII. 13.) Korm. rend. 2. §)

 A "Hatósági nyilvántartás" a közbeszerzésekhez és támogatásokhoz honlapunkon kívül közvetlenül is elérhető az alábbi címen: http://nyilvantartas.ommf.gov.hu

Kapcsolódó szervezetek

Nemzetgazdasági Minisztérium
Munkavédelmi Irányítási Főosztály
Foglalkoztatás-felügyeleti Irányítási Főosztály
Postacím: 1358 Budapest, Pf.: 17.