Innovációs és Technológiai Minisztérium – Munkavédelem – Foglalkoztatás-felügyelet Honlapja

Keresés:

HÍREK


Beszámoló az I. Magyar Ipari Alpintechnikai Versenyről
- 2009. november 7.

                    

 

 

Verseny és szakmai fórum

Munkájukat nap mint nap veszélyes magasságban végző, életüket ujjnyi vastag kötelekre, jól begyakorolt csomókra bízó ipari alpinisták mérték össze tudásukat, technikai és munkavédelmi felkészültségüket november 7-én, szombaton Budapesten az I. Magyar Ipari Alpintechnikai Verseny és Találkozó keretein belül, melynek fővédnökségét az Országos Munkavédelmi és Munkaügyi Főfelügyelőség látta el. A rendezvény nem titkolt célja volt egy szakmai fórum kialakítása azon szervezetek, oktatók, munkáltatók és munkavállalók számára, akik ipari alpintechnikát alkalmaznak.

 
 
 
 a nagyításhoz kattintson a képekre

A főszervező Magyar Ipari Alpintechnikát Oktatók Egyesülete (MIAOE) szakmai találkozóján az Országos Munkavédelmi és Munkaügyi Főfelügyelőség képviseletében Eőry Tiborné, a hatóság Munkavédelmi Főosztályának helyettes vezetője vett részt, aki a fórumon hangsúlyozta; mint minden más veszélyes vagy kevésbé veszélyes iparágban, az ipari alpintechnikai feladatok elvégzésénél is be kell tartani a munkavédelmi szabályokat, kötelezettségeket, ide értve a megfelelően kiválasztott egyéni védőeszközök szabályos alkalmazását. Mivel az ipari alpintechnikában alkalmazott termékek gyorsan fejlődnek, a felszerelések és egyéni védőeszközök körében (hevederzetek, zuhanásgátlók, lábbelik, stb.) évről évre megjelennek újdonságok, ezért a jogalkotók, jogalkalmazók, így a munkavédelmi felügyelőségek vezetői, munkatársai is fontosnak tartják a jogszabályok szükséges korszerűsítését, módosítását.

 
 
 
 
 

A verseny során a részvevőknek háromféle feladatsort kellett teljesíteniük; végig kellett menniük egy kijelölt kötélpályán, majd társmentés volt a feladat, végül pedig egy 100 kg-os terhet kellett felhúzni egy megadott magasságba. Mindhárom feladatot időre kell végrehajtani.

  • Az 1. helyezett Orbán Balázs, a 2. helyezett Ligeti Márton a harmadik helyezett pedig Szabó Kálmán lett a 12 induló versenyző közül.
  • A csapatversenyben 1 helyezett az Orbán Balázs, Ligeti Márton, Vértes Viktor, 2. helyezett a Vértes Dávid, Szabó Zombor, Bodnár András 3. helyezett pedig a Szabó Kálmán, Mádi Attila és Horváth Tibor összeállítású csapat lett.
 
 

A szervező-ötletgazda Magyar Ipari Alpintechnikát Oktatók Egyesülete és a végrehajtás biztonságát, a szabályok betartását a munkavégzést, jelen esetben a versenyzés során is felügyelő Országos Munkavédelmi és Munkaügyi Főfelügyelőség bízik abban, hogy ez a rendezvény hagyományt teremt, és megfelelő fórumot biztosít ennek a dinamikusan fejlődő területnek.


 
  
   
 
   
 
 

 


2009-11-13,
A rovat további hírei
Továbbküldés e-mailben   Továbbküldés e-mailben     Nyomtatás  Nyomtatás

Bemutatkozás


 
KEDVEZMÉNYEZETT NEVE:
Nemzetgazdasági Minisztérium
PROJEKT CÍME: „Jogszerű foglalkoztatás fejlesztése”
SZERZŐDÖTT TÁMOGATÁS ÖSSZEGE: 3 800 000 000 Ft, azaz hárommilliárd-nyolcszázmillió forint.
TÁMOGATÁS MÉRTÉKE: 100%
PROJEKT TARTALMA: >> Részletek
PROJEKT KEZDŐ ÉS BEFEJEZŐ DÁTUMA: 2018.01.01. – 2020.12.31.
PROJEKT AZONOSÍTÓ SZÁMA: GINOP-5.3.7-VEKOP-17-2017-00001


A Kormány az állami foglalkoztatási szerv, a munkavédelmi és munkaügyi hatóság kijelöléséről, valamint e szervek hatósági és más feladatainak ellátásáról szóló 320/2014. (XII. 13.) Korm. rendeletben a munkavédelemmel és a munkaügyi hatósági tevékenységgel kapcsolatos közigazgatási feladatok ellátására munkavédelmi és munkaügyi hatóságként a foglalkoztatáspolitikáért felelős minisztert, továbbá a fővárosi és megyei kormányhivatal járási hivatalát jelölte ki. (320/2014. (XII. 13.) Korm. rend. 2. § (1)) A járási hivatal munkavédelmi, valamint munkaügyi hatósági hatáskörét a kormányhivatal illetékességi területére kiterjedő illetékességgel a fővárosi és megyei kormányhivatal megyeszékhely szerinti járási (fővárosi kerületi) hivatala, Budapest Főváros területén a Budapest Főváros Kormányhivatalának III. Kerületi Hivatala, Pest megye területén a Pest Megyei Kormányhivatal Érdi Járási Hivatala gyakorolja. ((320/2014. (XII. 13.) Korm. rend. 2. § (2))

 A "Hatósági nyilvántartás" a közbeszerzésekhez és támogatásokhoz honlapunkon kívül közvetlenül is elérhető az alábbi címen: http://nyilvantartas.ommf.gov.hu

Kapcsolódó szervezetek

Innovációs és Technológiai Minisztérium
Munkavédelmi Főosztály
Foglalkoztatás-felügyeleti Főosztály
Postacím: 1440 Budapest, Pf.: 1.