Innovációs és Technológiai Minisztérium – Munkavédelem – Foglalkoztatás-felügyelet Honlapja

Keresés:

HÍREK


I. Magyar Ipari Alpintechnikai Verseny és Találkozó
- 2009. november 7-én.

 

 miaoe157           logo157

 

 

Ipari Alpintechnikai Verseny és Találkozó

2009. november 7., szombat

Everest Gym Falmászó Terem (H-1103 Budapest, Sibrik Miklós út 30/D.)

 

Szenvedély?
Megszállottság?
Az emberi bátorság próbája?
Végtelen lehetőség?
A mászás több mint sport; rögeszme, életmód, öröm, életérzés, hivatás.
Jó fizikai erőnlét, mentális felkészültség, megfelelő felszerelés-és védőeszköz használat.

2009. november 7-én kerül megrendezésre az I. Magyar Ipari Alpintechnikai Verseny és Találkozó. A rendezvény célja: szakmai fórumot biztosítani azoknak a szervezeteknek, oktatóknak, munkáltatóknak és munkavállalóknak, akik az ipari alpintechnikát alkalmazzák mindennapjaik során. E találkozó gerincét egy verseny alkotja, amelyen tehetséges fiatalok és rutinos kötéltechnikai szakemberek mérik össze tudásukat. Néhányan közülük részt vettek rangos nemzetközi versenyeken, ahonnan dobogós eredményekkel tértek haza, míg a Magyar csapat Berlinben (2007, 2008) és Párizsban (2008) első helyezést ért el.

 kicsi berlin2  kicsi berlin 11 kicsi race

A főszervező: Magyar Ipari Alpintechnikát Oktatók Egyesülete (MIAOE ) nem titkolt szándéka az Országos Munkavédelmi és Munkaügyi Főfelügyelőséggel (OMMF) karöltve: a biztonságos munkavégzés technikai bemutatása. Ha a tevékenységet megfelelő munkavédelmi és technikai ismeretekkel, gyakorlattal és felszereléssel közelítjük meg, akkor nagymértékben csökkentjük annak veszélyességét. Ennek értelmében nem csak a nevezési feltételek, hanem a versenyszabályok is szigorúak.

A verseny három feladatból áll: egy kötélpályából, társmentésből és egy 100 kg-os teher felhúzásából. A feladatokat időre kell végrehajtani, az esetleges hibákért a versenyző plusz másodperceket kap. Ahogy a munkában, úgy a versenyen is célravezető az átgondolt, higgadt megoldások alkalmazása, így gyakran előfordul, hogy nem a leggyorsabb nyeri a viadalt.

Ez a verseny valójában gyakorlás, melyen a munkavállaló olyan nem mindennapi feladatokkal, megoldásokkal találkozik, amelyek elsajátításával, alkalmazásával adott esetben a munkatársa életét mentheti meg. E mellett a bonyolultabb kötéltechnikai problémák stressz helyzetben való megoldása később a munkavégzés biztonságát növelheti.

Szívesen várjuk az érdeklődőket erre az érdekes és látványos versenyre és bemutatóra, ahol a feladatok egyéni kipróbálásához a legújabb alpintechnikai eszközöket is biztosítják a rendezők. Az egész napos verseny és bemutató keretében szakmai filmek vetítésével és egyéb bemutatókkal várják a rendezők az érdeklődőket. 

A szervező-ötletgazda Magyar Ipari Alpintechnikát Oktatók Egyesülete és a végrehajtás biztonságát, a szabályok betartását felügyelő Országos Munkavédelmi és Munkaügyi Főfelügyelőség bízik abban, hogy ez a rendezvény hagyományt teremt és megfelelő fórumot biztosít ennek a dinamikusan fejlődő területnek.

Elérhetőség:

Szervezéssel kapcsolatos kérdések esetén: Németh Viktor 06-30-382-1987

Sajtókapcsolat: Gedeon András 06-30-817-5657

 

2009-11-02,
A rovat további hírei
Továbbküldés e-mailben   Továbbküldés e-mailben     Nyomtatás  Nyomtatás

Bemutatkozás


 
KEDVEZMÉNYEZETT NEVE:
Nemzetgazdasági Minisztérium
PROJEKT CÍME: „Jogszerű foglalkoztatás fejlesztése”
SZERZŐDÖTT TÁMOGATÁS ÖSSZEGE: 3 800 000 000 Ft, azaz hárommilliárd-nyolcszázmillió forint.
TÁMOGATÁS MÉRTÉKE: 100%
PROJEKT TARTALMA: >> Részletek
PROJEKT KEZDŐ ÉS BEFEJEZŐ DÁTUMA: 2018.01.01. – 2020.12.31.
PROJEKT AZONOSÍTÓ SZÁMA: GINOP-5.3.7-VEKOP-17-2017-00001


A Kormány az állami foglalkoztatási szerv, a munkavédelmi és munkaügyi hatóság kijelöléséről, valamint e szervek hatósági és más feladatainak ellátásáról szóló 320/2014. (XII. 13.) Korm. rendeletben a munkavédelemmel és a munkaügyi hatósági tevékenységgel kapcsolatos közigazgatási feladatok ellátására munkavédelmi és munkaügyi hatóságként a foglalkoztatáspolitikáért felelős minisztert, továbbá a fővárosi és megyei kormányhivatal járási hivatalát jelölte ki. (320/2014. (XII. 13.) Korm. rend. 2. § (1)) A járási hivatal munkavédelmi, valamint munkaügyi hatósági hatáskörét a kormányhivatal illetékességi területére kiterjedő illetékességgel a fővárosi és megyei kormányhivatal megyeszékhely szerinti járási (fővárosi kerületi) hivatala, Budapest Főváros területén a Budapest Főváros Kormányhivatalának III. Kerületi Hivatala, Pest megye területén a Pest Megyei Kormányhivatal Érdi Járási Hivatala gyakorolja. ((320/2014. (XII. 13.) Korm. rend. 2. § (2))

 A "Hatósági nyilvántartás" a közbeszerzésekhez és támogatásokhoz honlapunkon kívül közvetlenül is elérhető az alábbi címen: http://nyilvantartas.ommf.gov.hu

Kapcsolódó szervezetek

Innovációs és Technológiai Minisztérium
Munkavédelmi Főosztály
Foglalkoztatás-felügyeleti Főosztály
Postacím: 1440 Budapest, Pf.: 1.