Innovációs és Technológiai Minisztérium – Munkavédelem – Foglalkoztatás-felügyelet Honlapja

Keresés:

HÍREK


Munkakeresőkből Felügyelők
- Az Európai Unió és a Kormányzat által finanszírozott Új pálya-Új esély kiemelt program.

sisakos-lupeval

 A program keretében a Székesfehérvári Regionális Képző Központ (SZRKK) az Országos Munkavédelmi és Munkaügyi Főfelügyelőséggel (OMMF) együttműködve a hatóság regionális felügyelőségei részére képzett munkaügyi felügyelőket.
Az elmúlt fél évben a program keretén belül 42 regisztrált munkakereső vett részt a képzésben, akikkel 2008 decemberétől munkaviszonyt is létesített az Országos Munkavédelmi és Munkaügyi Főfelügyelőség. Több mint száz pályázó közül, 42 felsőfokú végzettséggel bíró jelentkezőt, például pedagógust képzett át a Székesfehérvári Regionális Képző Központ munkaügyi felügyelővé, akik a sikeres záróvizsgát követően köztisztviselőként dolgoznak tovább - várhatóan május 1-jétől – az ellenőrzési feladatokat ellátó regionális irodákban.

A képzés célja a munkaügyi ellenőrzési feladatok ellátására, a vizsgálatok előkészítésére, lebonyolítására való felkészítés volt.

A hallgatók felsőfokú végzettségére építve, a hatósági feladatok igényeihez illeszkedő, alapos eljárási és anyagi jogi tudást adó, 1032 órás képzést kaptak a program keretében a hallgatók. A képzés feladatát az OMMF központja által biztosított előadók, az ellenőrzési munka gyakorlati részében is jártassággal, tapasztalattal bíró felügyelők valamint a Székesfehérvári Regionális Képző Központ instruktorai látták el. Az Országos Képzési Jegyzék (OKJ) munkaügyi felügyelő képzésének tananyagát, tematikáját a programgazda Pécsi Regionális Képző Központ állította össze, együttműködve az OMMF munkatársaival. A hatóság szakemberei részt vettek a hallgatók kiválasztásában, képzésében és vizsgáztatásában is. A program pénzügyi fedezetét a TÁMOP 2.3.1. Új pálya program biztosította.

Ezzel a képzéssel párhuzamosan zajlott egy olyan program is, amelynek célja az ellenőrzési munka minőségének fejlesztése volt. A programban az OMMF teljes felügyelő gárdája ismeretfrissítő tréningen vett részt, így a jogszabályváltozások, a módszertanok ismertetése naprakészen jutott el a régi és új felügyelők részére egyaránt.

( A nagyításhoz kattintson a képekre)

 
 
 
 

 

2009-04-27,
A rovat további hírei
Továbbküldés e-mailben   Továbbküldés e-mailben     Nyomtatás  Nyomtatás

Bemutatkozás


 
KEDVEZMÉNYEZETT NEVE:
Nemzetgazdasági Minisztérium
PROJEKT CÍME: „Jogszerű foglalkoztatás fejlesztése”
SZERZŐDÖTT TÁMOGATÁS ÖSSZEGE: 3 800 000 000 Ft, azaz hárommilliárd-nyolcszázmillió forint.
TÁMOGATÁS MÉRTÉKE: 100%
PROJEKT TARTALMA: >> Részletek
PROJEKT KEZDŐ ÉS BEFEJEZŐ DÁTUMA: 2018.01.01. – 2020.12.31.
PROJEKT AZONOSÍTÓ SZÁMA: GINOP-5.3.7-VEKOP-17-2017-00001


A Kormány az állami foglalkoztatási szerv, a munkavédelmi és munkaügyi hatóság kijelöléséről, valamint e szervek hatósági és más feladatainak ellátásáról szóló 320/2014. (XII. 13.) Korm. rendeletben a munkavédelemmel és a munkaügyi hatósági tevékenységgel kapcsolatos közigazgatási feladatok ellátására munkavédelmi és munkaügyi hatóságként a foglalkoztatáspolitikáért felelős minisztert, továbbá a fővárosi és megyei kormányhivatal járási hivatalát jelölte ki. (320/2014. (XII. 13.) Korm. rend. 2. § (1)) A járási hivatal munkavédelmi, valamint munkaügyi hatósági hatáskörét a kormányhivatal illetékességi területére kiterjedő illetékességgel a fővárosi és megyei kormányhivatal megyeszékhely szerinti járási (fővárosi kerületi) hivatala, Budapest Főváros területén a Budapest Főváros Kormányhivatalának III. Kerületi Hivatala, Pest megye területén a Pest Megyei Kormányhivatal Érdi Járási Hivatala gyakorolja. ((320/2014. (XII. 13.) Korm. rend. 2. § (2))

 A "Hatósági nyilvántartás" a közbeszerzésekhez és támogatásokhoz honlapunkon kívül közvetlenül is elérhető az alábbi címen: http://nyilvantartas.ommf.gov.hu

Kapcsolódó szervezetek

Innovációs és Technológiai Minisztérium
Munkavédelmi Főosztály
Foglalkoztatás-felügyeleti Főosztály
Postacím: 1440 Budapest, Pf.: 1.