Innovációs és Technológiai Minisztérium – Munkavédelem – Foglalkoztatás-felügyelet Honlapja

Keresés:

HÍREK


Együttműködésben az Oktatási Hivatallal
- Együttműködési megállapodást írt alá 2009. április 22-én az Bakonyi László, az Oktatási Hivatal (OH) elnöke és dr. Dudás Katalin, az Országos Munkavédelmi és Munkaügyi Főfelügyelőség megbízott elnöke.

 A két szervezet e megállapodás értelmében kölcsönösen segítséget nyújt egymásnak a jogsértő esetek hatékonyabb feltárása, kivizsgálása és megszüntetése érdekében.

Ezzel a megállapodással a közigazgatásban példaértékű együttműködés veszi kezdetét két hatóság között, melynek célja hogy feladatait a két szervezet egymást segítve lássa el. A megállapodás országos szintű. A régiós vezetők hatáskörébe fog tartozni az illetékességi területükön belüli feladatok meghatározása, a tapasztalatok értékelése, a szükséges módosítások megtétele. A megelőzés érdekében pedig a két hatóság szakemberei szakmai konzultációkon tájékoztatják egymást azon lehetőségekről, amelyek a másik fél eljárását segíthetik.

A megállapodás lehetőséget nyújt a pedagógusok szabálytalan foglalkoztatásának feltárására, megszűntetésére, ugyanis az Oktatási Hivatal több oktatási intézményben is tapasztalta, hogy szabálytalanul foglalkoztattak pedagógusokat, de ezekben az esetekben az OH csak felszólíthatja a munkáltatót a jogsértő magatartás megszüntetésére, míg munkaügyi vizsgálatra, a szabálytalanságok megszűntetése érdekében hatósági eszközök alkalmazására csak az OMMF-nek van lehetősége.

Az OMMF Tanácsadó Szolgálatán keresztül az oktatási intézmények munkavédelmi ismereteinek bővítéséhez, azok oktatásához is segítséget nyújt.

Amennyiben a megállapodást kötő felek a saját eljárásuk során olyan adat birtokába kerülnek, melyek a másik fél eljárását alapozhatják meg, abban az esetben a jogszabályi rendelkezések szerint az információkat egymásnak továbbítják, különös tekintettel a szabálytalan foglalkoztatásra.

> a Megállapodás

( A nagyításhoz kattintson a képekre)

 
 
 
 
 
 

 

 

2009-04-24,
A rovat további hírei
Továbbküldés e-mailben   Továbbküldés e-mailben     Nyomtatás  Nyomtatás

Bemutatkozás


 
KEDVEZMÉNYEZETT NEVE:
Nemzetgazdasági Minisztérium
PROJEKT CÍME: „Jogszerű foglalkoztatás fejlesztése”
SZERZŐDÖTT TÁMOGATÁS ÖSSZEGE: 3 800 000 000 Ft, azaz hárommilliárd-nyolcszázmillió forint.
TÁMOGATÁS MÉRTÉKE: 100%
PROJEKT TARTALMA: >> Részletek
PROJEKT KEZDŐ ÉS BEFEJEZŐ DÁTUMA: 2018.01.01. – 2020.12.31.
PROJEKT AZONOSÍTÓ SZÁMA: GINOP-5.3.7-VEKOP-17-2017-00001


A Kormány az állami foglalkoztatási szerv, a munkavédelmi és munkaügyi hatóság kijelöléséről, valamint e szervek hatósági és más feladatainak ellátásáról szóló 320/2014. (XII. 13.) Korm. rendeletben a munkavédelemmel és a munkaügyi hatósági tevékenységgel kapcsolatos közigazgatási feladatok ellátására munkavédelmi és munkaügyi hatóságként a foglalkoztatáspolitikáért felelős minisztert, továbbá a fővárosi és megyei kormányhivatal járási hivatalát jelölte ki. (320/2014. (XII. 13.) Korm. rend. 2. § (1)) A járási hivatal munkavédelmi, valamint munkaügyi hatósági hatáskörét a kormányhivatal illetékességi területére kiterjedő illetékességgel a fővárosi és megyei kormányhivatal megyeszékhely szerinti járási (fővárosi kerületi) hivatala, Budapest Főváros területén a Budapest Főváros Kormányhivatalának III. Kerületi Hivatala, Pest megye területén a Pest Megyei Kormányhivatal Érdi Járási Hivatala gyakorolja. ((320/2014. (XII. 13.) Korm. rend. 2. § (2))

 A "Hatósági nyilvántartás" a közbeszerzésekhez és támogatásokhoz honlapunkon kívül közvetlenül is elérhető az alábbi címen: http://nyilvantartas.ommf.gov.hu

Kapcsolódó szervezetek

Innovációs és Technológiai Minisztérium
Munkavédelmi Főosztály
Foglalkoztatás-felügyeleti Főosztály
Postacím: 1440 Budapest, Pf.: 1.