Technolgiai s Ipari Minisztrium Munkavdelem Foglalkoztats-felgyelet Honlapja

Keress:

GINOP-5.3.7 - VEKOP-17-2017-00001

 

 

 

 

 

 

 

 

2018. janur 1. s 2022. szeptember 30. kztt valsul meg a Gazdasgfejlesztsi s Innovcis Operatv Program keretben az Innovcis s Technolgiai Minisztrium gondozsban a GINOP-5.3.7 – VEKOP-17-2017-00001 „Jogszer foglalkoztats fejlesztse” elnevezs kiemelt projekt.

A projektre fordtand 3,8 millird Ft sszrtk tmogatst az Eurpai Szocilis Alap s Magyarorszg kltsgvetse biztostja trsfinanszrozs keretben, vissza nem trtend tmogats formjban.

Elsdleges cl a munkavllalk foglalkoztatsi krlmnyeinek jobb ttele annak rdekben, hogy kpesek legyenek hossz tvon rtkteremtsre s ngondoskodsra munkjuk sorn, mely az egyni rdekeik mellett Magyarorszg versenykpessgt is szolglja. Ehhez elengedhetetlen a fizikai biztonsg (munkavdelem) s a jogi biztonsg (munkagy) szilrd alapokra helyezse s magasabb szintre emelse.

A munkavllalk s munkltatk munkavdelmi s munkagyi tudatossgnak nvelsvel, valamint a preventv szemllet eltrbe helyezsvel a munkabalesetek s a foglalkozsi megbetegedsek megelzse valamint a jogszer foglalkoztats prioritss vlik.

A munkavllalk munkahelyi egszsgnek s biztonsgnak fejlesztse kifizetdbb, mint a foglalkozsi megbetegedsek s munkabalesetek krainak finanszrozsa. Ehhez azonban clzott beavatkozsokra, a tmval kapcsolatos ismeretek terjesztsre, s a munkavdelmi feladatellts szakszersgnek s hatkonysgnak fejlesztsre van szksg. A bejelents nlkli foglalkoztats az adbevtelek kiesst s az egyn ngondoskod kpessgt is veszlyezteti, ezen kvl versenyhtrnyba hozza a leglisan foglalkoztat vllalkozsokat. A foglalkoztatsi rta emelse, illetve a munkahelyek minsgnek javtsa rdekben nlklzhetetlen a be nem jelentett munkavgzs visszaszortsa.

A projekt megvalstsnak egyik kiemelked jelentsg eleme a papr alap s elektronikus formtum munkavdelmi, valamint munkagyi tartalm tjkoztat anyagok ksztse s terjesztse. Ezek az anyagok a munkavllalk bejelentsre, a munkaszerzdsre, munkaidre, munkabrre, dikmunkra vonatkoz alapvet szablyok ismertetsbl, valamint az alapvet munkavdelmi elrsok s specilis veszlyforrsok ismertetsbl llnak. Ezen szakmai anyagok clcsoportja szles kr, mind a munkavllalkat, mind a munkltatkat lefedi, hiszen az alapvet munkagyi s munkavdelmi szablyok ismerete minden munkaerpiaci szerepl elemi rdeke.

Munkavllali oldalrl a projekt clcsoportja az Innovcis s Technolgiai Minisztrium ltal ltrehozott honlapon (www.ommf.gov.hu) tjkozdhat az ket rint munkagyi s munkavdelmi krdsek tekintetben, valamint a projekt idtartama alatt szakkilltsokon, fesztivlokon, iskolai eladsok keretben terjesztett szrlapok, kiadvnyok formjban tjkozdhatnak, bvthetik ismereteiket a tmban.

Munkaadi, hatsgi oldalrl pedig a honlap (www.ommf.gov.hu) nyjtotta lehetsgeken tl konferencikon, kpzseken val rszvtellel, aktualizlt, teljes kr ismereteket nyjt szakanyagok segtsgvel tjkozdhatnak az rintettek. 
 


 
HREK

  • 2018.06.12. -  A Pnzgyminisztrium Munkaerpiacrt Felels Helyettes llamtitkrsgnak sszefoglalja - a GINOP-5.3.7–VEKOP-17-2017-00001 azonost szm „Jogszer foglalkoztats fejlesztse” elnevezs kiemelt projekt 2018. mjus 16-n megtartott nyitrendezvnyrl.

 


Bemutatkozs


 
KEDVEZMNYEZETT NEVE:
Innovcis s Technolgiai Minisztrium
PROJEKT CME: „Jogszer foglalkoztats fejlesztse”
SZERZDTT TMOGATS SSZEGE: 3 800 000 000 Ft, azaz hrommillird-nyolcszzmilli forint.
TMOGATS MRTKE: 100%
PROJEKT TARTALMA: >> Rszletek
PROJEKT KEZD S BEFEJEZ DTUMA: 2018.01.01. – 2022.09.30.
PROJEKT AZONOST SZMA: GINOP-5.3.7-VEKOP-17-2017-00001


A Kormny az llami foglalkoztatsi szerv, a munkavdelmi s munkagyi hatsg kijellsrl, valamint e szervek hatsgi s ms feladatainak elltsrl szl 320/2014. (XII. 13.) Korm. rendeletben a munkavdelemmel s a foglalkoztats-felgyeleti hatsgi tevkenysggel kapcsolatos kzigazgatsi feladatok elltsra munkavdelmi hatsgknt, valamint foglalkoztats-felgyeleti hatsgknt a foglalkoztatspolitikrt felels minisztert, tovbb a fvrosi s megyei kormnyhivatalt jellte ki. (320/2014. (XII. 13.) Korm. rend. 2. §)

 A "Hatsgi nyilvntarts" a kzbeszerzsekhez s tmogatsokhoz honlapunkon kvl kzvetlenl is elrhet az albbi cmen: http://nyilvantartas.ommf.gov.hu

Kapcsold szervezetek

Technolgiai s Ipari Minisztrium
Munkavdelmi Irnytsi Fosztly
Foglalkoztats-felgyeleti Irnytsi Fosztly
Postacm: 1440 Budapest, Pf.: 1.