Technolgiai s Ipari Minisztrium Munkavdelem Foglalkoztats-felgyelet Honlapja

Keress:

Partnersg

partner

EGYTTMKDS A MUNKAHELYEK BIZTONSGRT

A munkltatk s a munkavdelmi s munkagyi hatsg kztt 10 ve ltrejtt a „Partnersg a foglalkoztats biztonsgrt” elnevezs egyttmkdsi (partnersgi) program, melynek clja a munkavllalk garancilis jogainak, valamint a tisztessges vllalkozsok elismersnek biztostsa, a foglalkoztats biztonsgnak s jogszersgnek nvelse, a munkakrlmnyek javtsa s a jogszer foglalkoztats biztostsa. A kezdemnyezs egyrszrl hozzjrul a foglalkoztats s a foglalkoztatsi kultra rtkeinek megrzshez s tovbbfejlesztshez, msrszrl lehetsget nyjt arra, hogy partneri viszony alakuljon ki a kt hatsg s a munkaerpiac szerepli kztt.

A 10 vvel ezeltt meghirdetett partnersgi program clkitzsei jelenleg is aktulisak s egyeznek a szakpolitikai clokkal, gy elsdlegesen a munkltatk jogkvetsnek sztnzsvel s az llam szolgltat szerepnek erstsvel. Az idkzben bekvetkezett gazdasgi s jogszablyi vltozsok okn a clok megvalstsa s az elrt eredmnyek megtartsa rdekben a program megjult, talakult.

Az Egyttmkds rsztvevi hatrozottan elzrkznak a feketefoglalkoztats minden megvalsulsi formjtl, gy klnsen a munkaszerzds nlkli, a bejelents nlkli, a sznlelt szerzdssel megvalsul, a teljes munkaids foglalkoztats esetn rszmunkaids bejelentssel, illetve a jogellenes munkaer-klcsnzssel trtn foglalkoztatstl.
A munkavllalk biztonsgos foglalkoztatsa - lete, testi psge, egszsge - a trsadalom s a nemzetgazdasg egyik legfontosabb rdeke, egyben a munkltat alapvet ktelessge. Ezrt a rsztvevk vllaljk, hogy lehetsg szerint az alapvet kvetelmnyeket meghalad mrtkben biztostjk munkavllalik rszre az egszsget nem veszlyeztet, biztonsgos munkakrlmnyeket s munkafeltteleket.

Az Egyttmkdshez csatlakoz munkltatk hasznljk az „Egyttmkds a munkahelyek biztonsgrt - Partner” feliratot.
 
Az „Egyttmkds a munkahelyek biztonsgrt” elnevezs alatt megjult program a partnersget vllal munkltatk szmra j, kedvezbb lehetsgeket is knl. Az j lehetsgek kzl a legfontosabbak a kvetkezk:
  • vente plyzat hirdetse a „Biztonsgos munkahely” cm elnyersre. A gyztes plyzatokat trcnk a honlapjn kzzteszi, a partner pedig - a partnersg fennllsa alatt - jogosultt vlik a cm hasznlatra.
  • Helyszni munkavdelmi tancsads lehetsgnek biztostsa a Munkavdelmi Informcis s Tancsad Szolglat tjn.
  • A munkagyi tjkoztats, felvilgosts, illetve munkavdelmi tancsads krbe tartoz krdsek soron kvl megvlaszolsa.
  • Meghvs a munkavdelmi s munkagyi hatsgok ltal szervezett nylt napokra s rendezvnyekre, amelyeknek f clja, hogy segtse a munkavdelmi s munkagyi jogszablyok helyes alkalmazst.
Lehetsget knlunk minden munkltatnak, hogy vegyen rszt a klcsns elnyket biztost Egyttmkdsben. Amennyiben a megjult program felkeltette rdekldst s megfelel a csatlakozsi feltteleknek, valamint az Egyttmkds feltteleit elfogadja, a Partnersgi nyilatkozat kitltsvel tud csatlakozni az Egyttmkdshez.
 
A Munkavdelem s Biztonsgtechnika szaklap kiadsa sznetel, hasznos informcik honlapunkon elrhetk.
 
Krjk a kitlttt Partnersgi nyilatkozatot az kontroller@tim.gov.hu e-mail cmre kldje meg.

Az Egyttmkdshez csatlakozott szervezetek listjt a honlapon folyamatosan kzztesszk. (ABC sorrendben.)

 
Az „Egyttmkds a munkahelyek biztonsgrt” program hrei
  • 2022.05.03. - A 2022. vi „Biztonsgos munkahely” cm plyzat nyertesei: A Henkel Magyarorszg Operations Kft., illetve a Rosenberger Magyarorszg Kft..
  • 2019.04.25. - A 2019. vi „Biztonsgos munkahely” cm plyzat nyertese: Pioneer Hi-Bred Zrt.
  • 2018.04.26. - A 2018. vi „Biztonsgos munkahely” cm plyzat nyertese a Rotary Frsi Zrt. lett, ugyanakkor kimagasl plyzatrt a Duna-Drva Cement Kft-t is elismersben rszestettk.
  • 2017.11.27. - A Nemzetgazdasgi Minisztrium az „Egyttmkds a munkahelyek biztonsgrt” elnevezs program keretben szervezte meg Partnersgi Konferencijt a Bks Megyei Kormnyhivatal Nagytermben, 2017. november 21-n.
  • 2017.04.26. - A 2017 vi „Biztonsgos munkahely” cm plyzat nyertese: Knorr-Bremse Fkrendszerek Kft.
 
 
(Megnyitsi problma esetn a Letltssegd menpontban frisstse az Adobe Reader programjt).

Bemutatkozs


 
KEDVEZMNYEZETT NEVE:
Innovcis s Technolgiai Minisztrium
PROJEKT CME: „Jogszer foglalkoztats fejlesztse”
SZERZDTT TMOGATS SSZEGE: 3 800 000 000 Ft, azaz hrommillird-nyolcszzmilli forint.
TMOGATS MRTKE: 100%
PROJEKT TARTALMA: >> Rszletek
PROJEKT KEZD S BEFEJEZ DTUMA: 2018.01.01. – 2022.09.30.
PROJEKT AZONOST SZMA: GINOP-5.3.7-VEKOP-17-2017-00001


A Kormny az llami foglalkoztatsi szerv, a munkavdelmi s munkagyi hatsg kijellsrl, valamint e szervek hatsgi s ms feladatainak elltsrl szl 320/2014. (XII. 13.) Korm. rendeletben a munkavdelemmel s a foglalkoztats-felgyeleti hatsgi tevkenysggel kapcsolatos kzigazgatsi feladatok elltsra munkavdelmi hatsgknt, valamint foglalkoztats-felgyeleti hatsgknt a foglalkoztatspolitikrt felels minisztert, tovbb a fvrosi s megyei kormnyhivatalt jellte ki. (320/2014. (XII. 13.) Korm. rend. 2. §)

 A "Hatsgi nyilvntarts" a kzbeszerzsekhez s tmogatsokhoz honlapunkon kvl kzvetlenl is elrhet az albbi cmen: http://nyilvantartas.ommf.gov.hu

Kapcsold szervezetek

Technolgiai s Ipari Minisztrium
Munkavdelmi Irnytsi Fosztly
Foglalkoztats-felgyeleti Irnytsi Fosztly
Postacm: 1440 Budapest, Pf.: 1.