Innovcis s Technolgiai Minisztrium Munkavdelem Foglalkoztats-felgyelet Honlapja

Keress:

HREK


prilis 28. Munkavdelmi Vilgnap
- Az vente prilis 28-n megrendezett Munkavdelmi Vilgnap clja, hogy hozzjruljon a munkabalesetek s a foglalkozsi megbetegedsek megelzshez.

A globlis, figyelemfelhv kampny rirnytja a figyelmet a problma mretre s arra is, hogyan lehet tmogatni s ltrehozni olyan munkavdelmi kultrt, amely segt a munkval sszefgg hallesetek s srlsek cskkentsben.

A kp forrsa: https://www.ilo.org/global/topics/safety-and-health-at-work/lang--en/index.htm

Ezt a napot a Kormny 2012-ben nyilvntotta a munkabalesetben elhunyt, valamint megrokkant munkavllalk hazai emlknapjv, ezzel is kifejezve elktelezettsgt a munkavllalk letnek s testi psgnek vdelme irnt.

A Munkavdelmi Vilgnap kr tervezett hagyomnyos fvrosi s megyei munkavdelmi rendezvnyeket, koszorzsokat idn a jrvnygyi korltozsok miatt sajnlatos mdon nincs lehetsgnk megtartani. Br napjainkban a koronavrus kapcsn kap vilgszerte klns hangslyt az emberi let vdelme s a megelzs kulcsszerepe, a jelenlegi helyzet megerstheti a munkavdelem fontossgnak elismerst is. Hiszen a munka vilga az ember egyik legveszlyesebb krnyezete, amelyben nap mint nap jelents szm s igen vltozatos egszsgkrost kockzatok jelenthetnek balesetveszlyt vagy egszsgi rtalmat. Ez az idszak rvilgt arra, hogy a munkavdelem terletn is keresni kell az j kihvsokra adand vlaszokat, a hatsos s hatkony megoldsokat, valamennyi munkt vgz ember egszsgnek s testi psgnek megvsa rdekben.
 

2020-04-27,
A rovat tovbbi hrei
Tovbbklds e-mailben   Tovbbklds e-mailben     Nyomtats  Nyomtats

Bemutatkozs


 
KEDVEZMNYEZETT NEVE:
Nemzetgazdasgi Minisztrium
PROJEKT CME: „Jogszer foglalkoztats fejlesztse”
SZERZDTT TMOGATS SSZEGE: 3 800 000 000 Ft, azaz hrommillird-nyolcszzmilli forint.
TMOGATS MRTKE: 100%
PROJEKT TARTALMA: >> Rszletek
PROJEKT KEZD S BEFEJEZ DTUMA: 2018.01.01. – 2020.12.31.
PROJEKT AZONOST SZMA: GINOP-5.3.7-VEKOP-17-2017-00001


A Kormny az llami foglalkoztatsi szerv, a munkavdelmi s munkagyi hatsg kijellsrl, valamint e szervek hatsgi s ms feladatainak elltsrl szl 320/2014. (XII. 13.) Korm. rendeletben a munkavdelemmel s a munkagyi hatsgi tevkenysggel kapcsolatos kzigazgatsi feladatok elltsra munkavdelmi s munkagyi hatsgknt a foglalkoztatspolitikrt felels minisztert, tovbb a fvrosi s megyei kormnyhivatal jrsi hivatalt jellte ki. (320/2014. (XII. 13.) Korm. rend. 2. § (1)) A jrsi hivatal munkavdelmi, valamint munkagyi hatsgi hatskrt a kormnyhivatal illetkessgi terletre kiterjed illetkessggel a fvrosi s megyei kormnyhivatal megyeszkhely szerinti jrsi (fvrosi kerleti) hivatala, Budapest Fvros terletn a Budapest Fvros Kormnyhivatalnak III. Kerleti Hivatala, Pest megye terletn a Pest Megyei Kormnyhivatal rdi Jrsi Hivatala gyakorolja. ((320/2014. (XII. 13.) Korm. rend. 2. § (2))

 A "Hatsgi nyilvntarts" a kzbeszerzsekhez s tmogatsokhoz honlapunkon kvl kzvetlenl is elrhet az albbi cmen: http://nyilvantartas.ommf.gov.hu

Kapcsold szervezetek

Innovcis s Technolgiai Minisztrium
Munkavdelmi Fosztly
Foglalkoztats-felgyeleti Fosztly
Postacm: 1440 Budapest, Pf.: 1.