Innovcis s Technolgiai Minisztrium Munkavdelem Foglalkoztats-felgyelet Honlapja

Keress:

KockzatrtkelsKOCKZATRTKELS

A munkavdelemrl szl 1993. vi XCIII. trvny (Mvt.) 54. § (2) bekezdse kimondja, hogy a "munkltatnak rendelkeznie kell kockzatrtkelssel, amelyben kteles minsgileg, illetve szksg esetn mennyisgileg rtkelni a munkavllalk egszsgt s biztonsgt veszlyeztet kockzatokat".

A hatsgi ellenrzs sszhangja s az egysges rtelmezs rdekben az Orszgos Munkabiztonsgi s Munkagyi Ffelgyelsg az llami Npegszsggyi s Tisztiorvosi Szolglattal, valamint a Magyar Bnyszati Hivatallal egyetrtsben 2006-ban tmutatst tett kzz e trgykrben, amely a Munkagyi Kzlny 2006/4. szmban jelent meg "A munkavdelmi felgyeletek egyttes tmutatsa a munkahelyi kockzatrtkels vgrehajtshoz" cmmel.
 
Az eltelt idszakban bekvetkezett, munkavdelmet rint szervezeti- s jogszablyvltozsok alapjn szksgess vlt a munkahelyi kockzatrtkelsre vonatkoz tmutat tdolgozsa s korszerstse. Az elksztett j, egysges szerkezetbe foglalt tmutat clja elssorban a mikro-, kis- s kzpvllalkozsok munkabiztonsgi s munkaegszsggyi szaktevkenysgnek tmogatsa azltal, hogy segtsget nyjt a kockzatrtkels rendszernek megismershez, a hivatkozsok helyes alkalmazshoz, valamint a kockzatrtkelsre vonatkoz kvetelmnyek elrhetsgeinek megismershez.

A segdlet s mellkletei az albbi linken rhetk el:

Segdlet a munkahelyi kockzatrtkels elvgzshez

1. szm mellklet: Az egyes munkahelyi kroki tnyezkkel kapcsolatos legfontosabb specilis jogszablyi rendelkezsek (kln jogszablyokban meghatrozott szempontok) a kockzatbecslssel/kockzatrtkelssel sszefggsben
2. szm mellklet: Munkahigins mrsek egyes hatrrtkkel szablyozott kroki tnyezk esetn
3. szm mellklet: A veszlyes vegyi anyagok jelenltbl keletkez kockzatok

A pszichoszocilis kockzatok rtkelse - tmutat letltse


(Megnyitsi problma esetn a Letltssegd menpontban frisstse az Adobe Reader programjt).


Bemutatkozs


 
KEDVEZMNYEZETT NEVE:
Innovcis s Technolgiai Minisztrium
PROJEKT CME: „Jogszer foglalkoztats fejlesztse”
SZERZDTT TMOGATS SSZEGE: 3 800 000 000 Ft, azaz hrommillird-nyolcszzmilli forint.
TMOGATS MRTKE: 100%
PROJEKT TARTALMA: >> Rszletek
PROJEKT KEZD S BEFEJEZ DTUMA: 2018.01.01. – 2022.03.31.
PROJEKT AZONOST SZMA: GINOP-5.3.7-VEKOP-17-2017-00001


A Kormny az llami foglalkoztatsi szerv, a munkavdelmi s munkagyi hatsg kijellsrl, valamint e szervek hatsgi s ms feladatainak elltsrl szl 320/2014. (XII. 13.) Korm. rendeletben a munkavdelemmel s a munkagyi hatsgi tevkenysggel kapcsolatos kzigazgatsi feladatok elltsra munkavdelmi hatsgknt, valamint munkagyi hatsgknt a foglalkoztatspolitikrt felels minisztert, tovbb a fvrosi s megyei kormnyhivatalt jellte ki. (320/2014. (XII. 13.) Korm. rend. 2. §)

 A "Hatsgi nyilvntarts" a kzbeszerzsekhez s tmogatsokhoz honlapunkon kvl kzvetlenl is elrhet az albbi cmen: http://nyilvantartas.ommf.gov.hu

Kapcsold szervezetek

Innovcis s Technolgiai Minisztrium
Munkavdelmi Fosztly
Foglalkoztats-felgyeleti Fosztly
Postacm: 1440 Budapest, Pf.: 1.