Innovációs és Technológiai Minisztérium – Munkavédelem – Foglalkoztatás-felügyelet Honlapja

Keresés:

HÍREK


2019.09.24. - A Pénzügyminisztérium Munkavédelmi Főosztályának tájékoztatása
- Elindult a Biztonság Hete tematikus programhét.

Biztonság Hete nyitórendezvény
2019. szeptember 23.
Nemzeti Közszolgálati Egyetem

Elindult Biztonság Hete tematikus programhét

Az Országos Rendőr-Főkapitányság Országos Balesetmegelőzési Bizottsága és a Magyar Biztosítók Szövetsége  által megrendezett Biztonság Hetére idén szeptember 23-28. között kerül sor. Az országos programsorozat megnyitóját szeptember 23-án a Nemzeti Közszolgálati Egyetemen rendezték meg. Az ezt követő országjáró rendezvény minden megyében várja a 9-14 éves korosztály tagjait, akik közül több tízezren találkozhatnak a széleskörű együttműködés szereplőivel.

A Biztonság Hete program célja a mindennapok biztonságának erősítése, amit nemcsak a közlekedési balesetek és egyéb sérülések megelőzése révén szolgál, hanem a biztonságot tágabban értelmezve más területeken is értéket teremt. A héten szó lesz a foglalkoztatáspolitikában továbbra is kiemelt munkavédelemről is.

A hét záróeseményének már hagyományosan Újbuda Önkormányzata ad otthon, a Bikás parkban, szeptember 28-án.

A szeptember 23-i sajtótájékoztatón Bodó Sándor államtitkár úr kiemelte, hogy a kormány kiemelt célkitűzése és a nemzetgazdaság érdeke is a foglalkoztatottság növelése, azonban az is fontos, hogy az emberek a munkahelyeken biztonságos körülmények között dolgozzanak, ne szenvedjenek balesetet, és ne betegedjenek meg.  

Meggyőződésünk, hogy a biztonságos munkakörülmény érték, hozzájárul a munkavállalók elégedettségéhez is. Elkötelezettek vagyunk abban, hogy a munkavállalók egészségét, biztonságát és munkavégző képességét megóvjuk.

A biztonságtudatos magatartás kialakítása az egyik legjobb eszköz a munkabalesetek számának csökkentésére. Ezért üdvözöljük, hogy a Biztonság Hete a biztonságtudatosság kialakulását segítik elő a fiatalabb korosztályokban.

Az egyetemistákból hamarosan munkahelyi vezetők lehetnek, akik felelnek a beosztottjaikért. Az iskolások nem maradnak mindig az iskolapadban, hamarosan a munka világában találják magukat, ahol újfajta veszélyforrásokkal kell számolniuk.

Kulcskérdés, hogy a biztonságtudatos magatartás minél fiatalabb korban kialakuljon.
Ehhez kívánunk segítséget nyújtani a diákok számára készített tájékoztató kiadványainkkal, amelyekben az általános munkavédelmi tudnivalókon túl, a kémiai biztonsággal kapcsolatos alapvető ismereteket, és a vegyi anyagok különböző szakmákban való felhasználásának veszélyeit gyűjtöttük össze. A kisebbeknek a munkavédelem megismerését segítő játékok segítik a felkészülésüket.

A Budapesti és a vidéki rendezvényeken egyaránt munkavédelmi szakemberek állnak a látogatók rendelkezésre a munkavédelemmel kapcsolatos kérdéseik megválaszolására.

Kép a rendezvényről:


2019-09-24,
A rovat további hírei
Továbbküldés e-mailben   Továbbküldés e-mailben     Nyomtatás  Nyomtatás

Bemutatkozás


 
KEDVEZMÉNYEZETT NEVE:
Innovációs és Technológiai Minisztérium
PROJEKT CÍME: „Jogszerű foglalkoztatás fejlesztése”
SZERZŐDÖTT TÁMOGATÁS ÖSSZEGE: 3 800 000 000 Ft, azaz hárommilliárd-nyolcszázmillió forint.
TÁMOGATÁS MÉRTÉKE: 100%
PROJEKT TARTALMA: >> Részletek
PROJEKT KEZDŐ ÉS BEFEJEZŐ DÁTUMA: 2018.01.01. – 2021.12.31.
PROJEKT AZONOSÍTÓ SZÁMA: GINOP-5.3.7-VEKOP-17-2017-00001


A Kormány az állami foglalkoztatási szerv, a munkavédelmi és munkaügyi hatóság kijelöléséről, valamint e szervek hatósági és más feladatainak ellátásáról szóló 320/2014. (XII. 13.) Korm. rendeletben a munkavédelemmel és a munkaügyi hatósági tevékenységgel kapcsolatos közigazgatási feladatok ellátására munkavédelmi hatóságként, valamint munkaügyi hatóságként a foglalkoztatáspolitikáért felelős minisztert, továbbá a fővárosi és megyei kormányhivatalt jelölte ki. (320/2014. (XII. 13.) Korm. rend. 2. §)

 A "Hatósági nyilvántartás" a közbeszerzésekhez és támogatásokhoz honlapunkon kívül közvetlenül is elérhető az alábbi címen: http://nyilvantartas.ommf.gov.hu

Kapcsolódó szervezetek

Innovációs és Technológiai Minisztérium
Munkavédelmi Főosztály
Foglalkoztatás-felügyeleti Főosztály
Postacím: 1440 Budapest, Pf.: 1.